Startsida / Inlägg

Är ”Battlefield 1” snyggast på PC, PS4 eller Xbox One? Jämför här!

av Effie Karabuda

”Battlefield 1” ser ut att bli ett av årets hetaste spelsläpp med sin riktigt slipade grafik. Men på vilken plattform är spelet allra snyggast? Här har du svaret!

Hajpen kring svenska DICEs första världskriget-skjutare ”Battlefield 1” är ett faktum. Just nu pågår en stängd alpha som bara en viss grupp har tillgång till. Men vi vanliga döda kan få ta del av upplevelsen ändå – YouTube-kanalen Candyland har nämligen fått testa titeln på både PC, Xbox One och Playstation 4 och visar upp resultatet i en video. Skillnaden i grafiken är rejält märkbar för ett tränat öga.

Om jag får rangordna de olika plattformarnas prestation skulle det nog se ut såhär; PC på förstaplats, Playstation 4 som nummer två och sist Xbox One. Jag är förvisso ingen PC-spelare utan föredrar att lira skjutarspel med handkontroll i soffan (jag vet, vem är jag?!) – men kan faktiskt tänka mig att koppla in Xbox-kontrollen i datorn bara för att få njuta fullt ut av den här enastående grafiken. PS4 håller ändå kvaliteten på en relativt bra nivå, men på Xbox One ser spelet alldeles för suddigt ut.

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB