Startsida / Inlägg

5 bästa ögonblicken från ”Dota 2”-turneringen

av Effie Karabuda
topp5ti

The International, den största turneringen i ”Dota 2”, har lämnat oss omskakade av pengaregn, kyssar och sista minuten-vinster. Här är stunderna vi inte vill glömma.

5. När livesändningen fick en ofrivillig ”kiss cam”

Under en turnering som liknar ett världsmästerskap i ”Dota 2” kan precis vad som helst hända. Vissa i publiken är där för att lyssna på kommentatorernas vettiga utläggningar, andra är bara där för att hitta någon att hångla med. Hörni turturduvor, get a room!

4. Underlord aka gamla Pit Lord gjorde en comeback

”Dota”-communityt har väntat i evigheter på att hjälten Pit Lord ska återvända till arenan. Under The International avslöjade skaparna Valve det nya tillskottet Underlord – vilket i princip är Pit Lord i nystöpt form. Nu finns varenda karaktär från tidigare ”Dota”-versioner tillgängliga i det nuvarande spelet. Den 23 augusti släpps den här besten. Hurra!

3. Kommentatorerna förvandlades till dockor 

”Åh nej”-faktorn var ganska så påtaglig vid första anblick, men efter ett tag kändes det helt rätt att panelen hade bytt skepnad till små handdockor. De skapade minst sagt en munter stämning!

2. Kinesiska Wings finalseger på 76 miljoner kronor

Visst är det tråkigt att många av de stora och förhandstippade lagen (till exempel OG som varit bäst i år) inte höll hela vägen. Men kinesiska Wings förtjänade verkligen sin triumf i den stora finalen. Totalt kammade de hem 76 miljoner svenska kronor, vilket innebär att de fem lagmedlemmarna vann hela 15 miljoner vardera. Helt bananas! Vem var det som sa att man inte kunde leva på att spela datorspel?

1. Alliance var med om sin sjukaste vinst någonsin 

Det såg ut att vara slutet för Sveriges stolthet Alliance när de spelade mot amerikanska Evil Geniuses. Alla svenskar hade dött förutom Loda som stod ensam kvar medan Alliances bas höll på att rasera. Som tur var hade Akke kastat en ”frost armor” på basen som gjorde att den tog lång tid att slå sönder. När det bara var några få slag kvar och EG närmade sig en vinst, kom spelarna Akke och EGM tillbaka till liv och lyckades tillsammans med Loda döda hela team EG för att sedan slå ner deras bas. Vilken osannolik och magisk totalvändning! Jag säger bara ”ding ding ding motherfucker”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB