Startsida / Inlägg

Nu kan du spela klassikern ”Goldeneye 007” på PC

av Effie Karabuda

Längtar du tillbaka till 90-talet och Nintendo 64-tiden när du lekte James Bond i ”Goldeneye 007”? 19 år senare kan du köra spelet i multiplayer på PC.

Klassikern ”Goldeneye 007” från 1997 som baserades på James Bond-filmen ”Goldeneye” blev en av de stora succéerna till Nintendo 64. Under 90-talet var titeln revolutionerande i sin genre och har format många av dagens förstapersonsskjutare.

Jag minns själv hur jag som sexåring (jag tror inte mina föräldrar riktigt fattade vad jag höll på med) hade kulsprutepistolen Phantom i högsta hugg och smög runt på ett gigantiskt fartyg för att plöja ner soldater. I mini-Effies liv hamnade upplevelsen högt upp på topp 10-listan på de häftigaste sakerna jag hade varit med om.

Inga fullt autentiska versioner av spelet har släppts på nytt sedan det skapades för den gamla Nintendo-konsolen. Idag kan man få känna på samma James Bond-action om man äger en N64, eller faktiskt en helt vanlig dator.

I snart tio år har ett gäng dedikerade fans försökt återskapa det klassiska skjutarspelet till PC. Nu har de äntligen lyckats släppa en ny version av multiplayer-läget. Allt har byggts upp från grunden och är troget originalet – texturerna, byggnaderna och kartorna går att känna igen. Det finns bots som man kan spela mot, community events där specialvapen kan låsas upp, achievements och ett stämningsfullt soundtrack. Storyn är alltså inte med utan det är ren och skär multiplayer med ett lite mer modernt utseende som gäller.

Jag vet att vi alla är rätt så ringrostiga, men det är bara att vässa på ”My name is Bond, James Bond”-repliken och kasta sig in i äventyret igen. Här kan du ladda ner ”Goldeneye 007”-modifikationen till PC helt gratis.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB