Startsida / Inlägg

Super Mario gör inhopp i OS-avslutningen

av Effie Karabuda
supermarioos

Rio lämnar över OS-stafettpinnen till Tokyo med stil. Under avslutningsceremonin förvandlades Japans premiärminister Shinzo Abe till Nintendos ikon Mario. 

Olympiska Spelen i Rio har nått sitt slut och näst på tur står Tokyo år 2020. Japan slog på stort under avslutningsceremonin och valde bland annat att hylla sin klassiska spelfigur Mario. Det gick till på ett väldigt annorlunda sätt…

Den annars rätt så seriösa premiärministern Shinzo Abe fick feeling och tog på sig en ”Super Mario”-dräkt. Efter att en video visats upp med idrottare och animefigurer, avrundades det hela med Mario som faller igenom ett grönt rör och sedan förvandlas till premiärministern i själva arenan.

deadspinmario
GIF: Deadspin

Spexigt värre! Men ärligt talat så ser Abe inte så där jättebekväm ut? Hans tajming är inte den bästa och benböjet görs halvengagerat. Han kunde väl ha bjudit på ett litet hopp i alla fall? Den animerade Mario färdas trots allt i minst 100 km/h och borde därför skjutas upp likt en raket genom röret. Ja ja, någonstans ska man väl dra gränsen. Tråk-Abe!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB