Startsida / Inlägg

Läckta bilder: Här är nya Playstation 4 Slim

av Effie Karabuda
ps4slim_

Flera foton på en smalare Playstation 4 har läckt från en auktionssajt och internet håller på att kollapsa. Dessutom vet vi när den utannonseras. Se alla bilder här!

Vi vet sedan tidigare att Sony planerar ett stort pressmöte 7 september i New York där de kommer att lansera Playstation Neo – en betydligt kraftigare version av Playstation 4. Nu tyder allt på att spelgiganten även kommer att utannonsera Playstation 4 Slim samma datum. Den nya hårdvaran är smalare än den tidigare modellen av Sonys succékonsol, och påminner därför mycket om Microsofts kompakta Xbox One S.

I helgen läckte flera foton på PS4 Slim på den brittiska auktionssajten Gumtree. Många gamers ifrågasatte äktheten, men osäkerheten minskade snabbt när Twitter-användaren shortmaneighty2 uppgav att han faktiskt köpt konsolen från sajten.

Här är säljarens bilder på konsolen från annonsen, samt en bild från köparen som jämför storleken på de två Sony-produkterna.

ps4_slim ps4slim2 ps4slim3

Visst finns det alltid en risk att vi rör oss i fejk-territoriet innan en officiell utannonsering, fast i just det här fallet känns det väldigt osannolikt att PS4 Slim skulle vara ett påhitt. Vem orkar sitta och snickra ihop en hemmagjord konsol för att sedan försöka kränga den på en auktionssajt? Det krävs alldeles för mycket energi. Den här gången ser inte heller bilderna särskilt photoshoppade ut, jämfört med till exempel den falska NX-handkontrollen från Nintendo.

Om vi har tur kan vi säkert förvänta oss en PS4 Slim i butikerna strax innan juletid.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB