Startsida / Inlägg

80-åriga Shirley Curry firar 1 år som gamerprofil

av Effie Karabuda
shirleyskyrim

För ett år sedan startade Shirley Curry, 80 år, sin YouTube-kanal där hon mestadels spelar ”Skyrim”. Idag har hon över 150 000 fans som hon kallar för sina barnbarn.

Hon har blivit gamingvärldens egen mormor. 80-åriga Shirley Curry har haft ett intresse för spelandet sedan några år tillbaka, men det var först år 2015 som hon började lägga upp videor där hon bland annat tar sig an de storsäljande rollspelenSkyrim och ”Fallout 4”Currys YouTube-kanal blev snabbt en viral succé och under årets lopp har hon lockat till sig över 150 000 lojala prenumeranter.

80-åringen berättar att hon är speciellt förtjust i mänskliga och filmliknande titlar, samt att hon har provat andra genrer men är inte lika imponerad av dem. Curry spelar såklart främst för äventyrets skull, men kan även beundra vacker grafik. Ibland blir hon så pass tagen att hon stannar upp mitt under ”Skyrim” för att ta en bild på omgivningen – samtidigt som hon utbrister ”oh, man”.

Igår (18/9) la hon upp en video för att fira ett år som YouTuber och gamerprofil. I den öppnar Curry presenter från sina hängivna fans (eller ”grandkids” som hon kallar dem för) – till exempel visar hon upp en bok som ett fan har gjort med bilder från spelsessionerna.

På 1 års-videon bestämde sig Curry för att svara nästan alla i kommentarsfältet som överöste henne med lovord, beröm och varma hälsningar. Men till slut blev det blev för mycket: ”Mina barnbarn, jag har suttit i timmar och svarat så många av er som möjligt. Jag börjar bli trött och hungrig. lol. Så nu ska jag ta en paus ett tag och äta något för att sedan röra på benen lite. Prata med varandra så länge så kommer jag tillbaka sen :)”, flikade hon in bland inläggen.

Shirley Curry planerar att fortsätta med gaming så länge det går, och vill publicera fler vloggar på kanalen. ”Jag älskar er, mina barnbarn. Jag uppskattar varenda en av er. Ni har gjort mig så glad. Jag trodde inte att någon skulle titta på mina videor, men det gjorde ni. Så jag vill tacka er och säga att jag uppskattar det.”, avslutar Curry sin videohälsning och kastar en slängkyss mot kameran.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB