Startsida / Inlägg

”The Witcher” blir frimärke i Polen

av Effie Karabuda
ger04

Kritikerrosade ”The Witcher” har utsetts till årets spel otaliga gånger. Nu kan de polska utvecklarna CD Projekt Red även skryta om att rollspelet blir frimärken.

Precis som att vi svenskar sätter våra främsta internationella artister på våra frimärken, vill förstås Polen lyfta fram sina egna succéer på samma vis. I det här fallet handlar det om ”The Witcher”. Skaparna CD Projekt Red har kammat hem omåttligt många priser för sin rollspelsserie – där man spelar monsterjägaren Geralt i en vidöppen värld som slåss med hjälp av magi och svärd. Därför är det inte mer än rätt att Poctza Polska, Polens största postverk, vill hylla sin nations bäst säljande spel.

Huvudkaraktären Geralt ska numera pryda 180 000 exklusiva frimärken i landet. Det här avslöjades först av ”Gwent”-utvecklaren Damien Monnier via Twitter där han la upp på en bild på designen.

Om jag får ta och döma ut valet av Geralt-porträtt så måste jag ändå erkänna att det finns betydligt bättre alternativ. På det officiella frimärket ser han mordisk och sliten ut, vilket i och för sig må vara hans normala ansiktsuttryck… men vad hände med alla andra skildringar? Alla gånger vi har fått se Geralts magmuskler skina i ljuset av en enhörning eller hans rumpa passera i förbifarten efter ett hett dopp i badtunnan? Personligen tycker jag att det här motivet skulle ge en mycket mer rättvis bild av vår hjälte:

geralt2
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB