Startsida / Inlägg

Japan får sin egen mini-NES – i form av en mini-Famicom

av Effie Karabuda
famicom5

I väst får vi snart lägga vantarna på en miniatyr av NES. Därför är det inte mer än rätt att öst får sin egen japanska version av retrokonsolen – en mini-Famicom. 

Famicom är den japanska konsolen som kallas för NES i västvärlden. Hårdvaran är ungefär densamma, men de två versionerna har vissa skillnader i själva systemet. I somras fick vi reda på att NES kommer att släppas i ett betydligt mindre format än vad vi är vana vid – fullpackat med 30 inbyggda retrotitlar. Japan vill inte vara sämre. Nintendo har nyligen utannonserat att en mini-Famicom kommer att släppas för de japanska fansen.

Öst-versionen innehåller fortfarande 30 klassiska äventyr som man kan njuta av genom att koppla in dem i TV:n via en HDMI-kabel. Däremot har Nintendo ändrat utbudet av titlarna. Det amerikanska fotbollsspelet ”Tecmo Bowl” har till exempel bytts ut mot ett japanskt sportspel från samma företag – ”Bumping Sumo”.

Mini-Famicom släpps 10 november i Japan för 60 dollar. De här spelen ingår:

famicomgames3

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB