Startsida / Inlägg

Lindsay Lohan förlorade i ”GTA 5”-rättegången

av Effie Karabuda
lohanrockstar2

Lindsay Lohans desperata försök att stämma spelstudion Rockstar har misslyckats. Domstolen har beslutat att Lacey Jonas från ”GTA 5” inte är baserad på Lohan.

Två gånger har skådespelaren Lindsay Lohan gjort allt i sin makt för att sätta utvecklarna Rockstar på plats. Hon har stämt dem för att karaktären Lacey Jonas i actionspelet ”GTA 5” skulle ha varit baserad på henne. I över två år har rättegången i New Yorks högsta domstol pågått – men nu har domaren till slut kommit fram till att Lohans anklagelser inte stämmer.

Lacey Jonas är helt klart en parodi på unga Hollywood-tjejer utan någon verklighetsförankring, fast inget tyder egentligen på att Jonas skulle vara en kopia av Lohan (om du frågar mig). Skådespelarens advokater ansåg dock att Rockstar använt sig av Lohans bikini, axellånga blonda hår, smycken, mobiltelefon och hennes ”signature peace sign” och andra saker som ansiktsdrag, solglasögon, jeansshorts och en vit tröja.

Kanske var det så att Lohan var den största inspirationskällan, men det är svårt att bevisa i och med att Rockstar aldrig har nämnt henne vid namn. Dessutom är likheterna mellan henne och karaktären inte är särskilt slående. ”GTA 5” är dessutom skyddat av lagar som tillåter tv-shower, filmer och annan media att göra parodier. De har lagen på sin sida.

Jag tycker att Lohan borde ha släppt det här för längesen? Hon har väl varit med om värre saker än en tv-spels-parodi. Som att hamna i fängelse till exempel. Get over it.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB