Startsida / Inlägg

Nya skräcksiffror för ”No Man’s Sky” – så många spelare är kvar

av Effie Karabuda
nomansspelare

Rymdäventyret ”No Man’s Sky” tappar fans som aldrig förr. Trots den enorma hajpen ligger antalet spelare på endast 2000 under kvällstid.

På releasedagen för det oändligt gigantiska ”No Man’s Sky” lyckades titeln locka till sig över 200 000 spelare och utnämndes till Steams största släpp under 2016. Men nu dalar siffrorna rekordsnabbt. Enligt tjänsten SteamSpy tappade spelet 90 % av sina PC-användare på bara några veckor.

Idag har ”No Man’s Sky” endast 2000 spelare under kvällen, vilket brukar vara den mest populära tiden för gaming. Från att ha legat på toppen befinner sig Hello Games rymdepos numera på plats 114 över mest spelade titlar på Steam.

Det här otroliga raset kommer som en blixt från klar himmel. Media har rapporterat om spelet som ett unikt underverk och utvecklarna har lovat ett universum utan några som helst gränser. Men ingen har riktigt kunnat förutspå om ”No Man’s Sky” skulle flippa eller floppa. Tyvärr verkar det sistnämnda vara den hårda sanningen för Hello Games.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB