Startsida / Inlägg

Då släpps ”Red Dead Redemption 2”

av Effie Karabuda
red_dead2

Efter otaliga rykten och en evighets väntan är det äntligen utannonserat. Rockstars ”Red Dead Redemption 2”. Dessutom vet vi när vilda västern-spelet är ute i butik. 

I går fylldes internet med bilder på vad som verkade vara en uppföljare till Rockstar Games älskade actionäventyr ”Red Dead Redemption”. Rockstar är kanske mest kända för ”GTA”-serien som har sålt över 245 miljoner exemplar, men fansen har länge suktat efter en uppföljare till studions westernserie. Efter sex års tystnad får vi slutligen ett besked. ”Red Dead Redemption 2” är snart i affärerna.

Den andra delen i serien släpps under hösten 2017. Men redan på torsdag (20/10) klockan 17:00 får vi ta del av en efterlängtad trailer. Titeln kommer att finnas tillgänglig till Playstation 4 och Xbox One – än så länge är det alltså ingen PC-version i sikte.

Rockstar tiger om innehållet i spelet, fast de vågar ändå säga att det utspelar sig i ”America’s heartland” som är en otroligt brutal plats. ”Red Dead Redemption 2” ska också ha vida och atmosfäriska miljöer som öppnar upp för en helt ny multiplayer-upplevelse.

”Vi hoppas på att ge spelarna ett episkt äventyr som bygger på allt vi har lärt oss genom att göra spel” , säger Sam Houser, grundaren av Rockstar Games.

Spännande, minst sagt! Jag har dock ett litet orosmoment. Om man tar en titt på bilden för avslöjandet kan vi se hela sju manliga silhuetter. Alltså, jag älskar män och så vidare – men vore det inte lite trevligt att injicera en dos östrogen i testosteronhavet? Jag kanske är helt ute och cyklar, men något säger mig att tjejer också kan ha en pickadoll och rida på hästar ute i öknen. 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB