Startsida / Inlägg

Rockstars kryptiska meddelande välter hela gamingvärlden

av Effie Karabuda
rockstargames

Skaparna bakom ”GTA”-serien och ”Red Dead Redemption” har inte utannonserat en ny titel på fem år. Men nu har vi fått ett lovande livstecken. 

En enda färg. Röd. Det krävs inte mycket mer för att få hela gamingvärlden att skrika av glädje och förundran. Spelstudion Rockstar Games som är kända för sin omåttligt populära actionserie ”GTA” och kritikerrosade westernäventyret ”Red Dead Redemption”, har inte avslöjat ett nytt spel sedan 2011. Fansen är svältfödda på information. Varenda aktivitet på sociala medier tolkas som ett steg närmre till en ny titel.

Därför är hajpen nästintill olidlig när Rockstar ändrar utseendet på sin logga på både Twitter och Facebook. Likaså på företagets hemsida och deras nyhetssajt Newswire. Allt är dränkt i rött. Studion nämner inget om ett nytt ”Red Dead Redemption” rakt ut, men deras tweet kan mycket väl tyda på att ett projekt är på G.

Ingen kan förstås vara helt säker på vad Rockstar menar. Och visst, vi kanske griper efter halmstrån – men det är alltid spännande att spekulera. Efter sex års väntan trodde många av oss att den andra delen i ”Red Dead Redemption”-serien skulle avslöjas under Sonys pressevent för Playstation Pro i september, men vi hade fel.

Det är faktiskt inte helt osannolikt att det här är ett meddelande med en hemlig undertext. Den röda färgen lyckas i alla fall ge en strimma av hopp.

Uppdatering: Vi har fått ännu en twitterstatus. Jag upprepar: ÄNNU EN TWITTERSTATUS. This is it, mina vänner.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB