Startsida / Inlägg

Hemligt material: Här är nya ”Overwatch”-hjältinnan

av Effie Karabuda
sombraoverwatch

Det verkar som att vi snart kan vänta oss ett tillskott i ”Overwatch”-skaran. Här är en bild, namn och annan bakgrundsinfo som har läckt kring den nya hjältinnan. 

I Reddit-trådarna tisslas och tasslas det om en rykande färsk hjälte i Blizzards förstapersonsskjutare ”Overwatch”. Efter att ha nyligen bekantat oss med den stenhårda medelålders-snipern Ana, ser det nu ut som att ännu en kvinnlig karaktär är på ingång. Sombra har länge varit lite av en myt inom communityt då namnet har nämnts i olika sammanhang. Men nu har vi äntligen ett ansikte att koppla ihop legenden med.

Enligt en bild med tillhörande text som har läckt på bland annat sajten Gyazo, är Sombra en av världens bästa och mest ökända hackers. I hennes biografi står det också att hon förlorade allt som barn under ”the Omnic Crisis” och att hon har arbetat med den mexikanska ligan Lus Muertos, tills hon fick oönskad uppmärksamhet och var tvungen att gå under jorden. Sedan rekryterades hon av Talon-organisationen, vilket är samma grupp som karaktärerna Widowmaker och Reaper jobbar för.

sombra3

I Sombra-läckan medföljde även vissa nyheter om gameplay i skjutarspelet. Ett nytt spelläge med tre svårighetsgrader kommer att släppas, där det är spelarens jobb att försvara ett slott från Zomnics och Dr. Junkensteins onda allierade. Dr. Junkenstein syftar troligtvis på läckta bilder på en Dr. Frankenstein-inspirerad version av hjälten Junkrat från en ”Overwatch”-serietidning.

Ingenting är bekräftat av Blizzard och därför kan vi bara betrakta det här som rykten än så länge, även om chansen är relativt stor att uppgifterna är äkta. Antagligen skulle Sombra och det nya spelläget ha avslöjats inför ett Halloween-event.

Tyvärr lär hajpen inte bli lika bananas under en kommande utannonsering, eftersom att allting redan är ute på internetz. Men men! Sombra ser ut som en uppkäftig Cruella de Vil vars utstyrsel har designats av Prince – vilket aldrig kan slå fel.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB