Startsida / Inlägg

LISTA: De 12 gulligaste spelfigurerna

av Effie Karabuda
spelfigur0

Vi alla är svaga för animerade karaktärer med stora ögon och rosiga kinder. Här är listan på spelvärldens sockersötaste små varelser som vi inte kan leva utan.

12. Gomez (”Fez”)

gomez1

 

Den lilla pixelfiguren Gomez bor i en rofylld 2D-värld tills han får en fez och universum börjar krackelera. Plötsligt öppnar sig en tredje dimension. Spelets pussel är uppbyggt kring en miljö som roterar mellan 2D- och 3D-vyer.

Gomez har förvandlats till tusentals plush-figurer världen över som alltid säljer slut blixtsnabb på spelmässorna.

 

 

 

11. Baby Peach (”Mario Kart”, ”Super Smash Bros” m.fl.)

babypeach

 

 

Baby Peach är spädbarnsversionen av Nintendos (typ) enda tjejfigur – prinsessan Peach. Men låt dig inte luras av hennes nappsugande och oskyldiga blick. Under racingturerna i ”Mario Kart 8” är den här bebisen livsfarlig i sin brummande barnvagn.

 

 

 

10. Pikmin (”Pikmin”)

pikmin

 

 I ”Pikmin”-spelen utforskar spelaren en okänd planet som är bebodd av små pikmin-varelser. Dessa filurer lever under ledaren Captain Olimars styre och har i uppgift att bekämpa monster och samla olika föremål.

De finns i tre olika färger: blå, gul och röd. Röda pikmins kan motstå eld, blå pikmins kan röra sig under vatten och de gula kan kastas väldigt högt upp.

 

 

9. Clank (”Ratchet & Clank”)

clank

 

Den lilla smidiga roboten Clank får dela rampljuset med sin kompanjon Ratchet i actionäventyret ”Ratchet & Clank”. Tillsammans åker de ut i universum i jakt på vapen vars missiler kan få dinosaurieliknande monster att dansa discodans. Clank står däremot för den lite lugnare delen av striderna, och är som duktigast i kluriga pusselsekvenser.

 

 

8. AiAi (”Super Monkey Ball”)

aiai1

 

 

Apan AiAi med sina kringlor till öron, rullar runt i en glasboll på rörliga plattformar högt ovanför marken. AiAi är alfahanen i apklanen. Han är far till Baby och gift med MeeMee. Han gör allt för fånga bananer. Bananer är det enda han tänker på. Och att upprätthålla en bra lugg, förstås.

 

 

 

7. Om Nom (”Cut the Rope”)

omnom

 

Om Nom har en omättlig aptit och smäller i sig varenda karamell som ramlar över honom. Genom att klippa olika rep får man godisbitarna att åka in i munnen på honom. Så fort en bit faller ner på marken och förstörs blir Om Nom förkrossad och gör världens mest hjärtskärande sad face.

 

 

 

 

6. Sackboy (”Little Big Planet”)

sackboy

 

På en planet som liknar jorden skuttar Sackboy, en tygkaraktär med dragkedja och knappögon, omkring och löser små pussel. Spelaren kan styra hans fyra olika känslor: lycka, sorg, oro och ilska.

Men tjusningen ligger i att anpassa Sackboys utseende. Man kan klä honom i alltifrån små ”Ninja Turtles”-utstyrslar till mäktiga ”Assassin’s Creed”-kåpor.

 

 

 

5. Yoshi (”New Super Mario Bros”, ”Yoshi’s Island” m.fl.)

yoshi

 

Yoshi är en sorts dinosaurieart med en en stor nos som kan lukta till sig frukter och hemliga objekt under marken. Hans långa tunga kan göra stor skada och äta upp saker i sin närhet.

Yoshi slukar vad som helst – även om det är något som är egentligen inte borde få plats i hans kropp. När maten har hamnat i magen kan han välja att behålla den där, eller spotta ut den i form av ett ägg som kastas på fiender.

 

 

4. Bub and Bob (”Bubble Bobble”)

bubandbob

 

Det här radarparet har blivit förevigade i bläck på många gamers kroppar. Bub and Bob fångar ondingarna i uppblåsta bubblor som sedan spräcks och ger poäng. Tvillingbröderna är förstås väldigt olika varandra. Bub är en riktigt munter bråkstake medan Bob är mer av en tystlåten bokälskare.

 

 

 

 

3. Kirby (”Kirby’s Epic Yarn”, ”Super Smash Bros” m.fl.)

kirby2

 

Kirby kommer från Planet Popstar och bor i landet Dream Land. Han är en liten rund boll med korta armar, utstickande fötter och rosiga kinder. Den skelettlösa kroppen är väldigt flexibel och kan bli platt som en pannkaka, eller expandera och förvandlas till en gigantisk ballong. Kirby gillar att svälja allt och alla.

 

 

 

 

2. Toad (”Super Mario Bros”, ”Captain Toad: Treasure Tracker” m.fl.)

toad1

 

Toad är prinsessan Peachs livvakt och beskyddare av Svampriket. Han får ofta agera hjälpreda och sidekick till giganter som Mario och Luigi – kanske på grund av hans känsliga läggning. Toad är väldigt ödmjuk men också en riktig mes. Han är dock medveten om sin egen feghet och kastar sig inte ut bland farligheter i onödan.

 

 

 

1. Pikachu 

pika

 

Pikachu är inte bara den gulligaste karaktären i spelvärlden, utan kanske i hela den populärkulturella sfären. Tänk att en figur med så förrädiska attacker som elektriska stötar kan få en på fall. Man vill ju bara ha en liten Pikachu i sin ficka dygnet runt så att man kan krama ihjäl den precis när man vill.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB