Startsida / Inlägg

Nintendo avslöjar: Så gammal är Mario egentligen

av Effie Karabuda
supermarioalder

Speljätten Nintendo kommer med chockerande nyheter. Vår favoritrörmokare Mario visar sig nämligen vara betydligt yngre än vad vi någonsin kunnat ana. 

Låt dig inte bli lurad av den vältrimmade mustaschen. Vår allas ”Super Mario” är, tro det eller ej, blott 24 år gammal. I en intervju från 2005 som Nintendo publicerat på nytt, berättar skaparen Shigeru Miyamoto om avslöjandet kring Marios ålder.

”Jag tror det var en ren slump att vi inte hade några begränsningar kring Mario som karaktär. Normalt sätt när du skapar en karaktär och presenterar honom för världen, så redogörs också alla detaljer: vilken är hans favoritfärg? vad för slags mat gillar han att äta? Men bortsett från det faktum att han är 24-25 år gammal, preciserade vi ingenting annat.”, säger Miyamoto.

Världens mest ikoniska spelkaraktär är alltså inte den där gamle mannen som jag föreställt mig. Jag tänkte mig att han var cirka 47 år och mitt i en medelålderskris. Det skulle vara den enda vettiga förklaringen till varför han lämnar sitt trygga vardagsliv med allt rörmokeri för att ge sig ut på äventyr och bli en kallblodig Goomba-mördare.

Ärligt talat är jag tacksam över det här uppvaknandet. Nu behöver jag inte längre se på Mario som en gubbsjuk man som helt maniskt trånar efter den purunga prinsessan Peach. Helt plötsligt blev hans besatthet lite mer befogad. Han är ju bara en småsugen stackars 24-åring. Åh, Mario. Du är förlåten.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB