Startsida / Inlägg

Nintendo Switch – här är allt vi vet om den nya konsolen

av Effie Karabuda
switch01

Nintendo ger oss äntligen en första titt på deras kommande konsol – Nintendo Switch. Här är releasedatum, bilder och allt vi vet i nuläget.

Den slog ner som en bomb. Nintendos nya konsol som tidigare har gått under benämningen NX och diskuterats flitigt i forumtrådar – har äntligen visats upp för allmänheten. Nintendo Switch är namnet på det japanska företagets nya hårdvara. Efter tusentals fejkade bilder, spekulationer och ryktesspridningar vet vi till sist hur konsolen ser ut och fungerar.

Switch är en slags hybrid som stödjer både stationär och bärbar gaming. Konsolen går att placera i ett ställ (som även fungerar som en laddningsstation) när du vill spela framför tv:n. Det går också att ta med sig konsolen utanför hemmet och placera den var du vill – likt en surfplatta eller en större Nintendo 3DS.

Handkontrollerna som sitter på sidan av enheten kallas för JoyCon och går att ta loss, vilket innebär att du enkelt kan spela multiplayer tillsammans med en kompis var du än befinner dig. Det verkar även finnas en lite rejälare och mer klassisk kontroll för den som vill få ett bättre grepp och styre.

I stället för skivor kommer spelen att vara i kasettformat, som vi känner igen från bland annat den gamla goda Nintendo 64-tiden. Än så länge vet vi inte så mycket om de tekniska specifikationerna. Men vi väntar med spänning.

Utifrån trailern kan vi avgöra att ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild”, ”The Elder Scrolls V: Skyrim” och ”Super Mario Kart” är några av speltitlarna som vi kommer att få uppleva på Nintendo Switch.

Konsolen är ute i butik mars 2017.

switch02
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB