Startsida / Inlägg

Två tecken som tyder på att ”Diablo IV” är på väg

av Effie Karabuda
diablo044

Konventet BlizzCon närmar sig med stormsteg och håll nu i trollkarlshatten – för mycket pekar på att actionrollspelet ”Diablo IV” kommer att avtäckas på plats. 

”Diablo”-serien har fängslat miljontals gamers världen över med sitt skräck- och fantasytema. Hittills har Blizzard släppt tre stycken titlar, men i nuläget väntar vi såklart spänt på det fjärde tillskottet. Spekulationerna har varit igång ett bra tag och nyligen fick de ännu mer vatten på sin kvarn.

Här är två tecken som tyder på att ”Diablo IV” kommer att avslöjas på BlizzCon i november:

mark

Den mystiska D4-tärningen

Vi må kalla en fyrsidig tärning för T4, men i engelsktalande länder heter det förstås D4. Det får oss automatiskt att tänka på ”Diablo 4”. Den här sortens rollspelstärning har hittats i goodiebags som skickats ut till vissa BlizzCon-besökare. Men i stället för en vanlig D4 med rätt siffror på sig, är den feltryckt. Siffrorna råkar nämligen peka på datumet för Blizzcon – 11/4 (alltså 4/11 för oss svenskar).

mark

”Diablo”-veteranernas återbesök på Blizzard

För bara någon vecka sen sågs Bill Roper och David Brevik på Blizzards kontor i Kalifornien – båda kända för att ha lämnat avtryck på ”Diablo”-spelen. Roper var tidigare chef för Blizzard North och Brevik var projektledare för ”Diablo 2”. Båda två hoppade dessutom av sina jobb ungefär samtidigt. Vem vet, de kanske bara besökte sin före detta arbetsgivare för att dricka lite te och diskutera gamla goda tider, eller så smed de planer inför spelets 20 års-jublileum. Något säger mig att det här knappast var en slump.

Vill du grotta ner dig ännu mer i snackisarna? Kolla in när YouTubern ”Rhykker” djupdyker i alla rykten.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB