Startsida / Inlägg

Här är de bästa spelen i Facebook Messenger

av Effie Karabuda
messengerspace

Det börjar som ett oskyldigt tidsfördriv. Men det slutar med ett beroende som leder dig i fördärvet. Här är Facebook Messenger-spelen som du inte vill missa. 

För bara några dagar sedan släppte Facebook sin nya tjänst som gör att du kan spela i direkt i ditt nyhetsflöde eller i Messenger-appen. Sök på spelets namn i Messenger ovanför alla konversationer, eller i Facebooks vanliga sökfält så hittar du rätt. Poängen som du sedan vinner i spelen går förstås att jämföra med dina vänners highscore.

Det finns både retroklassiker och lite modernare titlar att välja mellan – kolla in den här listan och ta reda på vilka av dem som är bäst.

1. Pac-Man

game1_1480441186

 

Det känns helt självklart att ett av spelvärldens mest kända verk ska finnas tillgängligt för alla på Facebook, även om upplevelsen kanske hade varit lite mer autentisk om den utspelade sig i en japansk arkadhall år 1980.

Styr Pac-Man, ta dig igenom labyrinten och se upp så att du inte blir uppäten av spökena. Förlita dig inte på att några slöa fingerrörelser gör jobbet åt dig, här gäller det att ha fullt fokus för att inte möta ”game over”-skärmen.

 

 

2. Endless Lake

endless1
Tänk dig att ”Fez” och ”Monument Valley” får ett barn som kastas in i ”Temple Run”-genren – då är ”Endless Lake” född.

Tryck på skärmen för att få den lilla vita filuren att hoppa över små hinder på banan, samtidigt som hen rör sig i en rasande fart i en minimalistisk pastell-miljö. Visst kan det gå lite väl snabbt många gånger, men det är omöjligt att inte ge sig på ett nytt försök efter en förlust.

 

3. Wordalot

wordalot2

 

Alla ”Wordfeud”– och ”Scrabble”-fantaster kommer att totalt förälska sig i det här innovativa korsordet.

Du får ett visst antal bokstäver som du ska föra in i olika meningar. Kruxet är bara att alla termer måste matcha saker som finns i bilden ovanför själva ordgåtan. Ett plus i kanten är att det inte finns någon tidsgräns, så du kan sitta och tänka hur länge som helst.

 

 

 

4. Galaga

galaga

 

Arkadspelet från 1981 har stöpts in i en ny form som passar både desktop och mobilen. Den sistnämnda är dock lite mer svår att styra i.

Åk runt i ditt rymdskepp och skjut ner vågor av attackerande fiender. Ibland är det lättare sagt än gjort – i den här versionen har du nämligen bara ett liv på dig i stället för tre. Men det är också det som skapar själva spänningen.

 

 

5. Brick Pop

brickpop3
I ”Brick Pop” har du att göra med ett klassiskt och väldigt tillfredsställande pusselupplägg.

Spräck alla prickar som är i samma färgklunga och undvik att ha en prick kvar i en udda färg. Du kan antingen sitta och trycka på skärmen som en ren terapeutisk syssla, eller så kan du faktiskt låta hjärnan arbeta och tänka några steg i förväg för att lyckas samla ihop mest poäng.

 

6. Space Invaders

spaceinvaders

 

Den här gamla godingen måste varje gamer ha prövat på innan hen dör. Tyvärr är kontrollerna inte helt optimala om du spelar på mobilen, men nostalgitrippen gör att du kan stå ut med lite seg respons.

Göm dig bakom barriärer som skjuts ner av aliens ovanför dig, samtidigt som du försöker döda dem med dina projektiler. Spela, dö och börja om. Spela, dö och börja om. Det här är ditt liv nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB