Startsida / Inlägg

Playstation avslöjar nytt ”Uncharted” och ”The Last of Us”

av Effie Karabuda
thelastofusuncharted

Missade du konferensen Playstation Experience? Här hittar du alla godbitar som avslöjades – däribland ”Uncharted: The Lost Legacy” och ”The Last of Us: Part II”.

Playstation Experience är ett årligt event som brukar hållas i Kalifornien där företaget utannonserar sprillans nya titlar till sin plattform. Ikväll (3 december) höll spelgiganten en livesänd presskonferens från Anaheim, med media (läs: skrikande supporters) på plats i publiken. Här kan du se hela showen i efterhand.

Förutom smått intressanta upplevelser som ”Lara Croft GO”, ”Gravity Rush 2”, ”Horizon Zero Dawn” och  ”Ni no Kuni II” – presenterades några riktiga storfavoriter.

Nu är det officiellt. ”Uncharted 4” lever vidare efter Nathan Drakes farväl, tack vare den omtyckta karaktären Chloe Frazer som tar över äventyret i kommande ”The Lost Legacy”. I trailern får vi se hur hon samarbetar med sin kvinnliga kompanjon och hur hon tar sig förbi hinder av män som knuffar och ifrågasätter henne. Det här är precis vad serien behöver. Ett par nya ögon som tar sig an testosteronfyllda områden med en ”sparka skiten ur allt och alla”-mentalitet.

En annan speldröm som gått i uppfyllelse är ”The Last of Us Part II”. Efter tre år av många spekulationer och en stark längtan efter en fortsättning på Joel och Ellies zombiejakt med djupt emotionella inslag, är det äntligen bekräftat att en andra del är på G. Trailern visar upp en något äldre och uppriven Ellie som är helt klart mer hämndlysten än någonsin tidigare efter förra spelets händelser.

Vem hade ens vågat fantisera om att två av Playstations mest älskade serier skulle få varsin uppföljare? Det är de här två titlarna som gör Playstation 4 till den bästa gamingplattformen just nu. Spelens manus, berättarteknik, röstskådespeleri, fanservice och förmåga att beröra är bortom allt annat innehåll som till exempel Xbox har att erbjuda.

Sen måste jag ju förstås nämna remasterversionen av nostalgitrippen ”Crash Bandicoot”. Under årets E3-mässa i Los Angeles fick vi reda på att plattformsspelet snart kommer att befinna sig på våra konsoler, men det är först nu vi får en tydligare bild av klassikerns comeback.

Spelåret 2017 – jag välkomnar dig med öppna armar!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB