Startsida / Inlägg

”Battlefield 1” får en expansion – här är alla nyheter

av Effie Karabuda
theyshallnotpass

”They Shall Not Pass” är det senaste tillägget i svenska krigsspelet ”Battlefield 1”. Snart får vi lägga vantarna på bland annat nya kartor, vapen och stridsklasser.  

I mars får vi dyka ännu djupare i första världskriget-leran. Stockholm-baserade DICE väljer att släppa expansionen ”They Shall Not Pass” till sin kritikerrosade förstapersonsskjutare ”Battlefield 1” – med baktanken att tjäna mer pengar, men också ge fansen precis vad de vill ha. Här är allt innehåll vi har att se fram emot:

markDen franska armén och fyra nya kartor

Nu får vi äntligen stifta bekantskap med fransoserna, som självsäkert tågar in på slagfälten och är redo att försvara sitt hemland. Att inte ha med dem i detta historiska epos vore lite som att ta bort marsipanen från prinsesstårtan. Alltså: ett efterlängtat inslag.

theyshallnot5

Det här innebär också fyra nya franska kartor: Verdun Heights, Fort Vaux, Soissons och Rupture. Den förstnämnda beskrivs som en massiv skogsbrand där spelaren kämpar i uppförsbacke mot de pampiga Verdun-forten under ett ihärdigt artilleriregn. Det här slaget var i verkligheten ett av de längsta och absolut blodigaste under hela kriget. Striden pågick under nästan hela 1916 och hundratusentals människor (på båda sidor) miste sina liv.

theyshallnot1
Verdun Heights
theyshallnot2
Fort Vaux
theyshallnot3
Soissons
theyshallnot4
Rupture
mark

Nytt spelläge

”Frontlines” ser ut att sätta sin prägel på expansionen genom att agera som en slags hybrid av ”conquest” och ”rush”. De två lagen slåss först om en flagga i taget för att sedan närma sig fiendens område så snabbt som möjligt. När ett team har lyckats infiltrera motståndarnas bas, är det dags för ”rush”-inslagen. Vinnaren blir den som har tagit över flest telegrafstationer.

mark

Nya fordon, vapen och ny klass

Självklart rullar också två tunga fordon in med otrolig kraft. Char 2C-stridsvagnen och stormkanonen the St. Chamond är två franska dunderbestar som lär sätta skräck i den mest rutinerade soldaten.

theyshallnot6
Char 2C tank
theyshallnot7
Assault tank gun

Den som gillar att skjuta med stationära vapen, kommer att uppskatta the Siege Howitzer som sköts av en spelare som befinner sig på marken. Det här vapnet används på samma sätt som när man skjuter ut granater och artilleri från fordon.

theyshallnot9
the Siege Howitzer

Sist men inte minst, får vi möjlighet att prova på livet som en kommandosoldat nere i skyttegravarna. Med en läbbig klubba och avancerade granater till hands, kan vi hamna i riktigt brutala handgemäng.

theyshallnot8
Trench raider elite class

Mer information kommer att släppas löpande. Just nu är i alla fall jag riktigt sugen på en svulstig trailer…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB