Startsida / Inlägg

Källa avslöjar: Nya ”Zelda” kan släppas redan i mars

av Effie Karabuda
zeldabreathofthewild

Spelkritikern Laura Kate Dale har tidigare läckt information om Nintendo Switch. Nu säger hon sig veta att ”Breath of the Wild” lanseras samtidigt som konsolen i mars.

Laura Kate Dale har i slutet av 2016 gjort sig känd för att sprida rykten om den kommande Nintendo-konsolen. Dale syns som spelkritiker i bland annat The Guardian, Kotaku, VICE och Polygon. Hon har talat väldigt öppet och detaljerat kring Nintendo Switch, och säger att informationen kommer från pålitliga källor.

Nu berättar hon att ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” med 100 procent säkerhet kommer ut i mars – i samband med lanseringen av det japanska företagets rykande färska konsol. Dale uppger också att hon har sett färdigt material av det efterlängtade spelet.

Tidigare har det florerat uppgifter om att ”Zelda”-äventyret kommer att finnas i butiker först i juni, men nu finns det alltså skäl till att tro att det kanske inte är sant.

Den 13 januari får vi reda på vad som är rykten och inte. Nintendo ska nämligen hålla en presskonferens klockan 05:00 på morgonen och kommer med största sannolikhet att avslöja ett releasedatum för ”Breath of the Wild”.

Yours truly kommer att befinna sig i Frankfurt under samma dag, för att prova på självaste Nintendo Switch och kanske ta en titt på en titel som inte utannonserats än. Ett förhandstest kommer förstås att publiceras på sajten. Det ni!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB