Startsida / Inlägg

Gamer klarar hela ”Final Fantasy XV” – utan att levla upp

av Effie Karabuda
ffxvlevel1

YouTubern ”BOYvsVIDEOGAME” slår gamingvärlden med häpnad när han klarar av rollspelet ”Final Fantasy XV” – utan att gå upp i level eller använda några föremål.

Med mästerliga skills är man oövervinnerlig. I alla fall om man heter ”BOYvsVIDEOGAME” på YouTube. Den amerikanska gamern hoppar in i ”Final Fantasy XV” och ignorerar allt som har med uppgradering, extra föremål och levels att göra. Tack vare enastående färdigheter, utmärkt fingerkänsla och uthållighet, lyckas han ta sig igenom hela mastodontrollspelet mot alla odds.

Den här typen av utmaningar är vardagsmat för ”BOYvsVIDEOGAME”. Tidigare har han genomlidit ”Dragon Age: Inquisition” på högsta svårighetsgrad utan några kompanjoner, och kanske mest imponerande av allt – huggit sig förbi varenda fiende i ”Bloodborne” utan att öka i level.

För att undvika att samla erfarenhetspoäng i ”Final Fantasy XV” efter varje uppdrag, utrustade gamerprofilen sina karaktärer med ett ”nixperience”-band. Kombinationen av ”warp strikes” (där man fäster sig själv vid en punkt och attackhoppar) och ett pålitligt greatsword hjälper YouTubern att krossa de absolut tyngsta bossarna. Ibland är hans anfall så pass våldsamma att fighterna är över på knappt några minuter. Men en annan gång tar det nästan en timme att klå två stycken jätteormar.

Ändå klagar ”BOYvsVIDEOAME” på stridsmekaniken och kallar den för ”jävligt fånig”. Eftersom att det senaste tillskottet i den japanska spelserien inte har samma precision som kanske konkurrenten ”Bloodborne”, är det betydligt klumpigare att försöka lista ut fiendernas slag. Trots bristerna kan han i alla fall utnyttja vissa förmågor – till exempel ”Gladio’s Tempest” som slår till bakifrån eller ”Ignis Overwhelm” som gör enorm skada.

Det tar totalt 9 timmar och 26 sekunder för den ihärdiga spelaren att klara av hela huvuduppdraget. Men det gör honom inte direkt gladare. När eftertexterna rullar muttrar han surt till spelet: ”du förtjänar inget slut.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB