Startsida / Inlägg

”The Witcher”-skådespelaren om sexscenerna: ”Som att bli påkommen när man onanerar”

av Effie Karabuda
witchercockle

Enhörningssex och heta badtunnor! De vågade påhitten i succérollspelet ”The Witcher 3” gjorde huvudrollsinnehavaren Doug Cockle riktigt obekväm.

Att vara röstskådespelare till tv-spel är ingen dans på rosor. I alla fall om man heter Doug Cockle och axlar rollen som silverräven Geralt i det polska mästerverket ”The Witcher”. I seriens tredje del hettar det till rejält – till den grad att Cockle kunde bli generad under inspelningen av de lite mer intima scenerna.

När den amerikanska skådespelaren skulle läsa in olika repliker gjorde han det ensam i ett isolerat rum. Han träffade alltså aldrig sina kollegor som gör rösterna till Geralts älskarinnor – Triss och Yennefer. I stället stod Cockle helt för sig själv och stönade fram läten i sexscener där Geralt och Yennefer fick till det på en uppstoppad enhörning. ”Man måste njuta av sig själv på annorlunda sätt. Vad gör den andra karaktären med dig? Vad för ljud får det dig att göra? Det är… intressant!”, förklarar han till Eurogamer.

dougcockle
Doug Cockle Foto: CD Projekt RED

I brist på motspelare behövde Cockle använda sin fantasi och simulera trovärdiga reaktioner i den avskärmade studion. Något som var lättare sagt än gjort. ”När du gör det i båset är det en annan slags osäkerhet, för det är lite som att onanera, man blir påkommen när man onanerar. Förstår du vad jag menar?”. Sedan fortsatte han jämföra det utmanande jobbet med att ”dra en riktigt bra runk och så kommer ens mamma in”.

Wow. Vet inte riktigt vad jag ska säga om Cockles bravader. Förutom att uppmärksamma att jag numera har skrivit ”dra en riktigt bra runk” i Aftonbladet. Fin start på veckan!

witcheractor2
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB