Startsida / Inlägg

Nya ”Mass Effect”-trailers: slagsmål, hångel och intriger

av Effie Karabuda
masseffectandromedatrailer1
Foto: Electronic Arts

Nu är det dags att återigen bli totalt hänförd av ”Mass Effect: Andromedas” actionpackade trailers. Den här gången hettar det verkligen till på rymdskeppet…

Skaparna till det kommande sci-fi-rollspelet ”Mass Effect: Andromeda” har minst sagt varit generösa med att pumpa ut trailer efter trailer inför lanseringen den 23e mars. För att späda på hajpen ytterligare – har de nu kommit ut med två nya förtittar.

I det första cinematiska klippet får vi hälsa på fiender, en kvinnlig(!) turian och ett gäng heroiska soldater. Stämningen mellan människor och aliens är inte på topp och bäddar för en hel del konflikter – redan i trailern får vi smaka på ett argsint handgemäng. Men bäst av allt: romanserna ser ut att sprudla även i de mörkaste hörnen av rymden. Lite smek och kyssar på halsen är spelingredienser som många ”Mass Effect”-fans har suktat efter.

Vi får även lära känna besättningen ombord på rymdskeppet Andromeda, det vill säga karaktärerna som vi kommer att behöva dras med under hela äventyret. Lyckligtvis verkar de vara rätt så trevliga typer. Vi har den skäggige mannen, den inkvoterade svarte killen, två identiska syskon och en vithårig 40+ (men såklart sexigt smal) kvinna. Sedan ska vi förstås inte glömma SAM, farkostens artificiella intelligens, som påminner om EDI från de tidigare spelen.

Det är med blandade känslor jag slaviskt följer släppen av nytt material till ”Mass Effect: Andromeda”. En del av mig vill blunda, hålla för ögonen och skrika ”spoilers!!” och den andra delen av mig vill veta varenda liten detalj. Typ om hissen i det nya skeppet är snabbare, om jag får många flashbacks till Shepards gamla liv och om det är möjligt att inleda en romans med en biffig mörkhårig kille med mummy issues – som spyr ut allt sitt emotionella bagage över mig. :)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB