Startsida / Inlägg

”Counter-Strike”-spelare sextrakasserade minderårig – blev avstängd i 1000 år

av Effie Karabuda
reecebloom

”CS”-spelaren Reece Bloom skickade sexuella meddelanden till en 15-åring i sitt community. Organisationen ESEA har därför bannat honom till och med år 3016.

25-åriga Reece ”Bloominator” Bloom spelade online-skjutarspelet ”Counter-Strike” och föll pladask för en 15-årig tjej i samma community. Sajten Kotaku rapporterar att båda två spelade hos organisationen ESEA, som bland annat sköter tävlingar i e-sport. Det var bara en tidsfråga innan de började talas vid på olika plattformar och Bloom blev allt mer närgången.

I sparade chattloggar som läckt ut på nätet skriver Bloom saker som att ”det är något med att kunna påverka unga sinnen” och ”jag bara bryr mig inte om att jag är en pedofil”. Det hela övergår sedan till grova beskrivningar av vad han vill göra med flickan sexuellt följt av en video där han onanerar.

När ESEA fick nys om situationen bestämde de sig för att stänga av ”Bloominators” konto fram till 6 juni år 3016. En representant skriver till Kotaku att ”den här typen av handlingar inte är acceptabla” och att ”anmälningar om liknande beteende kommer att tas på stort allvar och undersökas noga av vårt team”.

Efter avslöjandet har Bloom bett om förlåtelse.

”Inga ursäkter, det var uppenbarligen oerhört dumt av mig att göra det jag gjorde och jag skulle vilja säga förlåt till Armor Esports för att ha förstört ett bra läge som de hade med sitt ’CS:GO’-team den här säsongen. […] Jag är medveten om att jag är hatad av många av rimliga anledningar. Men snälla rikta hatet mot mig, kasta inte skit på mina vänner eller organisationerna som jag har jobbat för. Jag hoppas att några kan förlåta mig, men jag förstår om ni inte kan det. Glhf.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB