Startsida / Inlägg

Gamer spelade för välgörenhet i 22 timmar – dog under livesändning

av Effie Karabuda
worldoftanksbrian
Foto: Youtube/GoFundMe

Brian Vigneault skulle livestreama ”World of Tanks” i 24 timmar – till förmån för allvarligt sjuka barn.  Men han dog under sändningen av okänd anledning.

35-åriga Brian Vigneault från Virginia avled 19 februari mitt under en livesändning på Twitch, rapporterar Kotaku.com. Han tänkte spela det massiva multiplayerspelet ”World of Tanks” i 24 timmar – men dog efter 22 timmar.

Vigneault gick under namnet ”Poshybrid” och anordnade flera maratonstreams under en och samma vecka, som sedan avrundades med en spelsession för välgörenhet. Under sin sista sändning bad han folk donera pengar till Make-a-Wish Foundation – en organisation som hjälper barn med livshotande sjukdomar att få uppleva sina högsta drömmar.

Enligt moderatorerna som skötte streamen (via PVP Live) försvann ”Poshybrid” efter cirka 22 timmar, runt kl 10:30 på förmiddagen. Tittarna antog att han hade somnat och lämnade därför chatten. Dagen därpå skickade en av Vigneaults vänner ett meddelande till honom på Discord (en röst- och textchatt). Men han svarade inte. I stället var det en kriminalare från Virginia Beachs polismyndighet som förklarade att de undersökte Brian Vigneaults död.

Familjen har valt att inte berätta orsakerna bakom dödsfallet. Men de uppmuntrar hans följare att ge pengar till en fond för hans tre kvarlämnade barn.

Twitch-användaren var populär inom ”World of Tanks”-communityt och sörjs nu av många närstående. Hans spelklan, FAME, beskriver sin förtvivlan i ett meddelande på Facebook:

”Ord kan inte beskriva hur sorgligt det här ögonblicket är för alla oss och med all säkerhet kommer det här spelet aldrig att bli detsamma utan legendaren. Det kanske inte går att skriva de mest sorgsna formuleringarna, och de mest sorgsna tankarna kan inte yttras, låt oss hoppas att han är på ett bättre ställe just nu och att hans själ får vila i frid. Han kommer aldrig att bli bortglömd… en människa som stannar i vårt hjärta dör aldrig…”

Vigneaults kanal har blivit stämplad som ett minnesmärke av moderatorerna, och fansen uttrycker nu sitt medlidande i chatten.

Skärmavbild 2017-02-22 kl. 10.36.28vigneault2
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB