Startsida / Inlägg

Nu öppnar spelmässan E3 upp för allmänheten – så köper du biljett

av Effie Karabuda
e32017_

Tidigare har en av världens största spelmässor, E3, bara varit öppen för folk inom branschen. Men nu kan vem som helst köpa en inträdesbiljett! Om man har råd…

Varje år samlas media och anställda inom spelindustrin i Los Angeles för att besöka spelmässan E3. Strax över 50 000 personer vandrar runt på heltäckningsmattor och provar på rykande färska spel flera månader innan vanliga dödliga får lägga vantarna på dem. Men nu ska fler få den exklusiva chansen att klämma på osläppta titlar.

Nytt för 2017 är alltså att dörrarna till mässan öppnas upp för allmänheten. I alla fall de som är villiga att punga ut en saftig summa från bankkontot. En biljett kostar ca 2200 kronor – eller 1300 om man införskaffar den nu på måndag (13:e februari) då försäljningen drar igång. Jämförelsevis låg biljettpriset på 190 kronor för Gamescom i Tyskland.

15 000 lyckligt lottade besökare kommer att få tillgång till hela mässgolvet och alla speldemos, samt paneldiskussioner. Det var ett strategiskt beslutet att låta folket besöka eventet, säger kommunikationschefen Rich Taylor till Gamespot. Han menar att intresset under E3 Live (ett mindre E3 öppet för alla) var stort och att utgivarna ville få in fansen till den riktiga showen.

Spektaklet pågår från 13 juni till och med den 15:e och biljetter kommer att säljas HÄR. Med andra ord: öva på puppy eyes-blicken och be chefen om semesterledighet ASAP.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB