Startsida / Inlägg

9 saker du bör veta om du dejtar en gamer

av Effie Karabuda
dejtagamer

Foto: Kelly Hunter/flickr Redigering: Aftonbladet Spela

Så, du dejtar alltså en gamer? Grattis och förlåt! Här är några grejer som kan vara bra att tänka på…

mark1. ”Jag är snart klar” kan betyda lite vad som helst

gamerdejt1
Källa: Youtube

Det kan innebära tre minuter, en halvtimme eller två timmar. Det beror på om vi gamers avrundar en ”Overwatch”-match, försöker knäcka Mr. Gutsy i ”Fallout 4” eller ska slipa på vårt släktträd i ”The Sims”. Med andra ord: det är ingen idé att inta mysposition i soffan och vänta på din käresta.

mark

2. Säg ingenting viktigt under en spelomgång

gamerdejt2
Källa: Tumblr

De flesta gamers (förutom yours truly) har, enligt min högst empiriska forskning, ingen simultankapacitet. Därför ska du alltså inte snacka mitt i ett spel om vad ni ska käka till middag eller om något superseriöst, typ obalansen i ert förhållande. Du kommer garanterat att få noll respons. Sitt i stället stilla i båten och vänta tills din partner är klar med sina hadouken-attacker i ”Street Fighter”.

mark

3. Nördiga gamingkläder är en del av garderoben

gamerdejt3
Källa: Youtube

Filippa K? Samsoe Samsoe? Whyred? Vad är det? Din partner föredrar nog oftast t-shirts med retrotryck och interna spelskämt – direkt köpta från Etsy eller Ebay. I värsta fall är det här något du ständigt kommer att skämmas över på parmiddagar och släktträffar, eller så tycker du bara att det är supergulligt.

mark

4. Dissa inte våra favoritspel

gamerdejt4
Källa: Giphy

Aj aj, håll tungan rätt i mun nu! När jag började dejta min kille, så spelade han ”Dragon Age” för att göra mig glad, och förträngde sina sanna känslor för spelet. Men efter ett tag vågade han erkänna att han rent ut sagt hatade det. Ett STORT misstag. Varje gång han säger något kränkande om titeln känns det som att han kritiserar hela mitt väsen! Alltså: tread carefully.

mark

5. Ge inga ”välvilliga” tips

gamerdejt5
Källa: Giphy

När vi har ett fast grepp om handkontrollen eller datormusen har vi full koll på vad vi gör. Det är ingen idé att ropa ”ducka!” eller ”slå lite hårdare då!” – eftersom att vi precis är på väg att göra just den grejen.

mark6. PC-gamers är krävande

gamerdejt6
Källa: ifunny

Jag vet att det låter knäppt men vissa tycker det är värt att lägga ner 3000 spänn på ett nytt grafikkort för att sedan inte köpa något annat på en hel månad. Eller att ta bort datorns chassi kl 22:43 en fredagkväll för att dammsuga bort all smuts. Det är också lika bra att vänja dig vid ljudet av tangentknappar inpå småtimmarna och ett bländade ljus från HD-skärmen. Ett tips kan vara att fråga ”spelar du på konsol eller PC?” i början av er relation. Om svaret är det sistnämnda… SPRING!

mark7. Glöm det där med att gå och lägga er samtidigt 

gamerdejt7
Källa: rebloggy

Om ni träffas då och då är det här kanske inte jordens undergång, men om ni bor ihop är det lite klurigare. Det spelar ingen roll om du säger ”GOD NATT!” högt och tydligt för att markera – din partner kommer ändå vilja grinda till nästa level i ”WoW” eller spränga sönder ett visst antal soldater i ”Call of Duty” innan det är läggdags. Du får helt enkelt skeda kudden i stället.

mark

8. Cutscenes är inte lika med en pratstund 

gamerdejt8
Källa: Ontd

Bara för att den intensiva bossfighten har gått över till ett filmiskt klipp, betyder det inte att vi är mindre koncentrerade för det. Det är ju nu både intriger och story tar alla möjliga tvära vändningar! Att prata under denna heliga stund är strängt förbjudet. Det är exakt som att någon skulle skrika ”BAJS!” mitt under ett Nobelpris-tal. Typ. Nästan.

mark

9. Att spela co-op är GRYMT!

gamerdejt9
Källa: wifflegif

Snacka om världens bästa lösning. Nu kan ni både spela och umgås tillsammans i till exempel ”Halo” eller ”Overcooked”! Och i stället för att tävla mot varandra så samarbetar ni och hjälps åt. Det här öppnar upp för en kärleksfull stämning, mycket skratt och nöje – om du inte heter Effie för då blir det rage quits och sura miner… Men för alla normala par där ute är det här rena rama drömmen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB