Startsida / Inlägg

”Pokémon Go” släpper 80 nya pokémon under veckan

av Effie Karabuda
pokemonuppdatering
Foto: Pixabay/Bulbapedia Montage: Aftonbladet Spela

Succéspelet ”Pokémon Go” fortsätter att växa – redan nu i veckan kommer du att kunna fånga 80 stycken nya pokémon världen över. Läs allt om uppdateringen här!

Snart kommer din mobil att fyllas med ännu fler virtuella figurer. I dag (15/2) berättade ”Pokémon Go”-utvecklarna Niantic i ett pressmeddelande att 80 stycken pokémon är på ingång – i och med en kommande uppdatering. Så snart som i veckan kommer du att få chansen att fånga alla nya karaktärer världen över.

Några av tillskotten är bland annat pokémon som upptäcktes i Johto-regionen i spelen ”Pokémon Gold” och ”Pokémon Silver” – till exempel Chikorita, Cyndaquil och Totodile. Precis som vanligt kommer tränarna i spelet att hitta dessa filurer ute i verkligheten.

Uppdateringen innebär också att alla stilentusiaster får fler prylar att använda till sin avatar – till exempel hattar, tröjor, byxor och andra tillbehör. Man har även slipat på mötesdynamiken och evolutionsalternativen. Dessutom kommer det att läggas till två nya bär – ”Nanab Berry” som gör motståndarens rörelser långsammare i fighter, samt ”Pinab Perry” som fördubblar mängden godis vid varje lyckad fångst.

”Det här är en stor dag för Pokémon GO – vi välkomnar fler Pokémon och bygger vidare på funktionerna från det tidigare spelupplägget så att det blir ännu roligare för alla tränare jorden runt”, säger John Hanke, grundare och VD för Niantic, i pressmeddelandet. ”Pokémon GO är en spelupplevelse vi kommer att fortsätta utveckla på nya, spännande sätt i många år framöver.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB