Startsida / Inlägg

Valve-chefen erkänner: ”barnsliga” kollegor ligger bakom ”Half-Life 3”-rykten

av Effie Karabuda
gabehalflife

Den potentiella uppföljaren till ”Half-Life 2” har blivit en stor myt. Nu avslöjar Gabe Newell att några på Valve har lurat fansen att spelet äntligen ska släppas.

Vi letar jämt och ständigt på livstecken från efterlängtade ”Half-Life 3”. I snart 13 år har vi drömt om en fortsättning på det hyllade förstapersonsäventyret – utan att veta vad som egentligen försiggår där inne på utvecklarna Valves kontor. Den här osläppta upplevelsen har blivit ett stående skämt, men också ett gigantiskt öppet sår i gamingvärlden. Många tvivlar på att vi någonsin kommer att få vidröra spelet.

Det har gått så långt att studion nyligen behövde förklara i en intervju (via venturebeat) att alla bilder med siffran 3 inte har en koppling till ”Half-Life 3” per automatik. Men sanningen är att varje gång vi hittar små spår av titeln, blir vi alltid lika hoppfulla och tror att releasedagen närmar sig.

Därför sticker det i ögonen när VD:n Gabe Newell berättar att anställda på Valve har hållit på med vissa rackartyg.

”Några av våra mer barnsliga medarbetare har haft på sig ‘Half-Life 3’-t-shirts under GDC”, medger han.

GDC är alltså en stor konferens för spelskapare, som bevakas under lupp av både fans och media – ifall att någon spännande information skulle läcka ut.

Hur kan de göra såhär mot mig? Mot OSS?! Ja ja, visst är det lite roligt (med betoning på lite) att de vågar göra något förbjudet och så vidare. Men de häller ju salt i såren!! Leker med mina känslor!! River upp mitt bröst, kastar ut mitt hjärta och sparkar runt det i koskit!! LÖGNARE! HAR DE INGET SOM HELST SAMVETE?!

(förlåt, det blev lite Effie goes Trump där i slutet)

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB