Startsida / Inlägg

”Zelda: Breath of the Wild” piratkopieras dagar innan release – orsakar stora läckor

av Effie Karabuda
botw3
Foto: Nintendo

Flera filer har läckt från Nintendos kommande ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” och gjort en enorm skada. Redan nu kan vissa fans sätta igång spelet.

Det är inte lätt att vara ett ”Zelda”-fan i dessa tider. Internet är som ett enda stort minfält inför fredagens lanseringen av seriens nya vidöppna äventyr. Något som inleddes med en spridning av ett par screenshots och videor har nu eskalerat ytterligare.

Redan förra veckan började folk piratkopiera ett av årets största spelsläpp – genom att ladda ner krypterade filer av ”Breath of the Wild” direkt till Wii U via Nintendos servrar. Många gjorde sedan titeln spelbar med hjälp av en digital huvudnyckel som kan spåras till en äkta kopia av spelet. Nu cirkulerar en ofantlig mängd bilder på vapen, fiender, föremål, slutbossar och den absolut sista scenen i upplevelsen. Det japanska verket har till och med streamats upprepade gånger på Youtube.

OBS! HÄRIFRÅN INNEHÅLLER TEXTEN SPOILERS. 

Även om Nintendo agerade snabbt och tog bort filerna, är förstörelsen redan ett faktum. Redan nu vet vi hur sköldar, rustningar och vissa kostymer kommer att se ut. Det verkar till exempel som att spelaren kommer att kunna klä Link i en luva och bleka hans kläder i olika färger. Det hela ser väldigt trovärdigt ut om man jämför det läckta materialet med rörliga klipp från officiella förhandstittar.

läckazelda1 läckazelda2

Det bästa sättet att undvika ledtrådar kring vad som väntar dig i ”Breath of the Wild” är att totalt isolera dig fram till 3:e mars. Fast i och för sig… Om du har läst såhär långt så bryr du dig antagligen inte.

Själv vill jag matas med all hemlighetsstämplad info. Jag känner mig nästan svältfödd på ”Zelda” i nuläget – mest för att all nordisk media måste vänta på konsolen och spelet tills releasedagen. Fy för att behandlas som en vanlig dödlig! (skoja!! <3)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB