Startsida / Inlägg

Gamer klarade alla 714 NES-spel – efter 3 år

av Effie Karabuda
piotr_nes

Twitch-streamern ”The Mexican Runner” har gjort det omöjliga. Det tog honom blott 3 år att spela klart varje titel som någonsin har släppts till retrokonsolen NES.

3 år och över 3000 speltimmar senare. Nu har Piotr ”The Mexican Runner” Delgado Kusielczuk bockat av varenda officiellt NES-spel som har lanserats i USA. Sedan 2014 har han livestreamat alla 714 stycken retroäventyr i rekordfart – inför en stöttande tittarskara på Twitch.

Den ihärdiga gamern såg både lättad och omtumlad ut när slutskärmen till ”Super Mario Bros 3” uppenbarade sig. Resan var över. NESMania, som Piotr kallar projekt för, avrundades sedan med några gitarrslingor, ”skönsång”, återblickar på åren som har gått och ett rejält donationsregn.

Titta på livevideo från TheMexicanRunner på www.twitch.tv

Självklart hade vår ”Mexican Runner” förberett ett tacktal till sina fans. Såhär beskriver han upplevelsen:

”Något som började som en dröm har nu blivit verklighet. Jag gjorde det! Jag har har klarat alla 714 spel och blivit den första gamern i världen som har fullbordat ett sånt här ambitiöst projekt. Det är en prestation som jag kommer att ha med mig för resten av livet, och jag är väldigt stolt över den […]. Och jag är väldigt stolt över er också, som har gjort NESMania till en sån otrolig succé för både mig och alla tittare. Jag hoppas att min berättelse kan inspirera folk runtom i världen att följa sina drömmar och visa dem att allt är möjligt om man bara tror på sig själv.”

Snacka om en macka med ett tjockt lager av Amerikanska drömmen-smör… Närå! Om det är något jag har lärt under mina 21 år så är det faktiskt att alla klyschor är sanna. Piotr har åstadkommit något otroligt och kan säkert hjälpa andra att hitta samma driv.

Men det största orosmomentet är egentligen hans framtid. Hur ska han någonsin kunna klå detta? Det är lite som att ha bestigit Mount Everest och överlevt – inget kan mäta sig med den kicken. Sorry Piotr, det kan bara gå nedför härifrån.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB