Startsida / Inlägg

5 anledningar till varför nya ”Overwatch”-hjälten Orisa är grym

av Effie Karabuda
orisa_

Skjutarspelet ”Overwatch” har fått en ny hjälte att stoltsera med – superroboten Orisa! Och det finns mycket med henne som har fångat Effies intresse…  

markKlarar sig på egen hand

För någon som jag som inte är superbra på det här med team work (jag vet, varför ska jag ens spela ”Overwatch” då?) är Orisa det perfekta valet. Det är bara att ta över kartan och köra mitt eget race! Strunt i Reinhardt – jag har ett eget skydd! Bastion, gå och lägg dig – jag har en egen firepower! Crowd control? Nä du Zarya, jag kan kontrollera det där på nolltid. Och Mercy, du ska inte ens försöka – jag ger mig själv power-ups, så det så!

markSkaparen heter Efi

Okej, jag ska vara helt ärlig. Den här punkten var det egentliga skälet till att jag skrev den här listan från början. 11-åriga uppfinnaren Efi Oladele har nämligen designat robothjälten. Ni kan bara ana mitt förnöjda leende när Orisa utropar ”Efi will not be happy about this” mitt i en fight.

mark

Orsakar otrolig skada

Vilken kraftmaskin! Orisa har en väldigt hög smärttröskel och är bra på försvar. Tack vare förmågor som till exemepel ”fortify” och ”protective barrier” kan hon minska all skada som hon utsätts för och skapa en barriär som stoppar fienderas kulor. Även ”halt!” är effektiv eftersom att den skickar ut en slags gravitationskraft som kan detoneras och döda flera i ett svep. Att kalla Orisa för ”super tank” är alltså ingen underdrift. Men bara för att hon är robust, betyder det inte att hon är superflexibel. Hjälten har tyvärr en stor ”hitbox” som gör att hon är ganska lätt att träffa.

mark

Är gullig och stenhård på samma gång

När ett barn får bestämma både utseende och egenskaper på en spelkaraktär kan vad som helst hända. Två små söta gröna tofsar kombinerat med ett gigantiskt muskelpaket i metall och ett skynke(?) som hänger mellan benen… Det är inte varje dag!

markKick-ass ”ultimate”-förmåga

Även om de flesta ”Overwatch”-hjältarna har en ultimate som är riktigt maxad, vill Orisa förstås inte vara sämre än alla andra. Hon kan skicka ut en ”supercharger” – vilket kanske för tankarna till Teslas laddstolpar – men i det här fallet handlar det om en kraft som får lagkamraterna att göra betydligt mer skada. Smidigt!

Orisa kan spelas på både PC, Xbox One och PS4. Dock är hon inte tillgänglig i  ”competitive mode” förrän nästa vecka. 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB