Startsida / Inlägg

FLIRTGUIDE: Så lyckas du med din romans i ”Mass Effect: Andromeda”

av Effie Karabuda
romansandromeda

Är du ute efter ett one-night-stand? Eller kanske en livslång kärleksrelation? Följ de här tipsen för att få till det i rymdrollspelet ”Mass Effect: Andromeda”.

Alien-fighter och jetpacks i all ära, men det är egentligen lite sexy times vi alla (läs; jag) egentligen är ute efter i Biowares nysläppta actionrollspel ”Mass Effect: Andromeda”. Galaxen bjuder på ett enormt utbud, precis som verkliga livets köttmarknad. Får det lov att vara lite människorumpa? Eller kanske en Turian-sni… Äh blä, förlåt.

Jag har knåpat ihop den ultimata guiden som tar dig ett steg närmre din drömpartner! Ta först reda på vad för typ av relation en viss karaktär är ute efter, för att sedan kolla in mina lite mer ingående råd som leder dig ända in i sänghalmen. Självklart påverkas dina valmöjligheter av ditt kön och hur pass seriösa dina avsikter är.

markKVINNA, Sara Ryder

Tillfälliga kärleksaffärer kan inledas med…

 • Keri
 • Peebee
 • Reyes Vidal

Ett seriöst förhållande kan inledas med…

 • Liam
 • Suvi
 • Jaal
 • Peebee
 • Vetra
 • Reyes Vidal

markMAN, Scott Ryder

Tillfälliga kärleksaffärer kan inledas med…

 • Gil
 • Avela Kjar
 • Keri
 • Reyes Vidal
 • Peebee

Ett seriöst förhållande kan inledas med…

 • Vetra
 • Cora
 • Peebee
 • Reyes Vidal
 • Gil

Såhär går du tillväga för att charma brallorna av ditt potentiella kärleksobjekt:

markAvela

avela

Kan inleda romans med: Manliga Ryder

Den här eleganta Angaran-damen är redo för lite skoj! Prata med henne direkt när du anlänt till Aya och visa upp din bästa sida. Om du har tur och gör några av hennes sidouppdrag blir det definitivt hångeldags – men förvänta dig inte något snuskigare än så.

markCora 

cora

Kan inleda romans med: Manliga Ryder

Sorry alla lesbiska där ute – Cora spelar för det andra laget. Bakom hennes hårda tag och starka ledarförmåga ute på fältet gömmer sig en mjuk sida. Här gäller det att lägga in en stöt i ett väldigt tidigt skede. Så fort du går ombord The Tempest ska du börja prata och flörta med henne. Fortsätt sedan visa intresse under hela spelets gång för att kunna låsa upp hennes ”loyalty mission”, så är chansen stor att ni kan bygga upp något långvarigt. Det hela börjar först med en liten kyss som till slut landar i ett riktigt intimt möte.

markGil 

gil

Kan inleda romans med: Manliga Ryder

Rymdskeppets egen ingenjör är rätt så het på gröten. Han är väldigt öppen med vad han suktar efter och är inte sen med att förklara sina intentioner för Ryder. Om du är ute efter något lite mer löst så är det bara att flörta på i vanlig ordning. Efter ett tag kommer Gil att bjuda med dig till Prodromos och fråga om du vill något mer än att bara ligga. Då är det helt upp till dig hur relationen ska utvecklas…

markJaal

jaal

Kan inleda romans med: Kvinnliga Ryder

Den här personen kan vara en svår nöt att knäcka. Jaal tar god tid på sig innan han vågar visa sina känslor och det gäller därför att du ligger i lite extra. Lägg märke till en ny dialogsymbol med två händer som håller i varandra, i stället för den vanliga hjärtformade. Styr in samtalet på något lite mer vänligt och ärligt. Jaal tycker om när man inte döljer sina emotioner. Om du har jobbat på bra, byggt upp ett förtroende och närmar dig slutet av huvuduppdraget – besök Aya för att ”seal the deal”.

mark

Keri

keri

Kan inleda romans med: Kvinnliga eller manliga Ryder

Till en början verkar hon bara vara en ihärdig och ganska irriterande journalist, men vem vet? Ni kanske klickar? Se till att flörta under varje intervju och visa engagemang. När jobbet är klart är hon sugen på lite myspys – utan att bry sig om dina andra romantiska förbindelser.

mark

Lexi

lexi

Bara glöm det. Hon. Är. Inte. Intresserad.

mark

Liam 

liam

Kan inleda romans med: Kvinnliga Ryder

Liam är lite som Kaidan var för Shepard – ett standardalternativ, fast med betydligt mer personlighet och humor än tidigare. Han är den första i ens gäng som hintar om sitt intresse för Ryder. Uppmuntra Liams uppvaktning, så kommer han att ge dig respons direkt. Det är inte alls svårt att få honom på fall. Om du vill kan du till och med börja flirta med någon annan, lämna honom ett tag och sedan komma tillbaka utan att bli mindre omtyckt. Men se upp! När du har klarat av hans ”loyalty mission” är du fast.

markPeebee

peebee

Kan inleda romans med: Kvinnliga eller manliga Ryder

Rasen asari kunde inte bry sig mindre om vad som finns mellan dina ben, eftersom att de själva inte tillhör ett specifikt kön. Faktum är att de förökar sig genom att koppla ihop olika nerver i hjärnan med personen de ligger med. Japp, mycket oklart. Peebee verkar precis ha varit med om ett turbulent uppbrott och är inte så förtjust i att påbörja något nytt. Men oroa dig inte, du kan vända skutan även om hon är motstridig. Efter att ha plockat på dig pluspoäng och bockat av några av hennes uppdrag, står du inför två val: att fortsätta vara hennes KK eller bli ihop på riktigt. OBS! Du kan inte ångra ditt beslut.

markReyes

reyes

Kan inleda romans med: Kvinnliga eller manliga Ryder

Vid en första anblick ser den här lille snuskhummern ut att vara en riktigt slemmig typ. Men skenet kan bedra! Om du har tackat nej till Sloane Kellys förslag, kan du hitta Reyes på planeten Kadara. Han kan tänka sig både något kortlivat eller mer permanent, beroende på vad du själv vill.

markSuvi

suvi

Kan inleda romans med: Kvinnliga Ryder

Vem blir inte kär i en skotsk dialekt? Suvi har ett varmt hjärta och tror både på vetenskap och en större andlig makt. Hon styr The Tempest tillsammans med Kallo och finns alltid där för en pratstund. Ryder blir helt kollrig av att snacka med denna skönhet och kommer ofta av sig mitt i en mening – väldigt underhållande! Du behöver inte hålla med Suvis åsikter för att hon ska gilla dig, bara fortsätt visa omtanke så kommer allt att flyta på. Några möten senare kommer ni att träffas i Ryders rum för att utbyta lite saliv.

markVetra

vetra

Kan inleda romans med: Kvinnliga eller manliga Ryder

Det här kommer att ta tid, men det kan vara värt det i slutändan. Vetra gillar att babbla på om sin familj, så se till att ta upp lite sexigare ämnen när det väl är läge. Hon kan verka väldigt ointresserad (särskilt om du är kvinna) men håll bara ut! Ta varje tillfälle i akt så är hon snart din. Allt det göttiga drar igång efter att du är klar med hennes ”loyalty mission” och ni åker till Kadara tillsammans. Då kommer du att dränkas av sockersöta scener!

Det var det hele. Lycka till där ute i universum nu, kära gamers! Använd kondom!!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB