Startsida / Inlägg

5 spel du måste ha till Nintendo Switch – som inte är ”Zelda”

av Effie Karabuda
switch_spel

Tro det eller ej, men Nintendos nya konsol Switch är mycket mer än bara ”Zelda: Breath of the Wild”. Här är några andra grymma spel du inte vill missa… 

Det finns två typer av människor. De som placerar Nintendo Switch på tv-bänken redan under releasedagen och struttar sedan omkring i Hyrule en sekund efter att installationen är klar. Och de som struntar i att införskaffa konsolen i väntan på fler titlar än ”The Legend of Zelda”.

Jag vet att de riktiga godbitarna som till exempel ”Super Mario Odyssey”, ”Arms” och ”Mario Kart 8 Deluxe” inte lanseras förrän om ett tag, men det finns fortfarande andra smarriga delar av Switch-kakan som du kanske inte har smakat på än. Här är ett gäng toppenspel som redan har släppts…

mark1. The Binding of Isaac: Afterbirth+

Pris: Ca 360 kr

Låt inte de sockersöta tecknade figurerna lura dig – det här är ett ganska så barnförbjudet spel. En mamma tänker offra sin son, eftersom att Gud har bett henne att göra det. Barnet Isaac tar därför skydd i källaren och tvingas fightas mot taggiga monster. Bered dig på ett retroosande äventyr kantat av brutal död. Många svordomar lär slinka ur din mun…

mark

2. Snipperclips: Cut it Out, Together

Pris: Ca 180 kr

Papperskompisarna Snip och Clip behöver klippa i varandra för att ta sig över olika hinder. Tillsammans med vänner eller familj ska du hitta rätt former, interagera med objekt och lösa fantasifulla pussel. Många skratt och en hel del frustration kan garanteras.

mark

3. Fast RMX

Pris: Ca 180 kr

Hoppa in i förarsätet och styr din bil som trotsar all gravitation. Tävla i djungelliknande områden, pulserande städer eller vidöppna ökenlandskap. Det går att spela mot 3 stycken vänner i hemmet i splitscreen och upp till 7 stycken online. Racingspelet är minst lika bra som det var på Wii U, om inte ännu bättre.

mark

4. Shovel Knight: Treasure Trove

Pris: Ca 225 kr

Vilken dröm för 8-bitars-fantasten! Det här är den fullständiga versionen av retroklassikern ”Shovel Knight” där den ihärdiga riddaren hoppar, springer och slåss för sitt liv i hopp om att hitta sin älskade igen. Det är faktiskt nästan oförskämt att inte ha detta ikoniska plattformsspel i Nintendo-samlingen.

mark

5. Snake Pass

Pris: Ca 180 kr

Ormen Noodle slingrar sig genom gröna oaser i ett behagligt tempo och låser upp magiska portaler i jakt på glittriga objekt. Du får experimentera med tyngden av en orms kropp och uppleva kontroller som sitter som en smäck. Dessutom sätter de harmoniska musikslingorna verkligen en unik ton för den snirkliga resan.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB