Startsida / Inlägg

Bekräftat: I morgon visar Microsoft upp sin nya konsol – Xbox Scorpio

av Effie Karabuda
scorpio_

Nu är det inte många timmar kvar. På torsdag eftermiddag får vi reda på ännu mer info om den nya kraftiga Xbox-konsolen Scorpio. 

Redan i morgon kommer Microsoft att hålla sin stora presentation av Project Scorpio, skriver brittiska Eurogamer i en tweet. Sajten berättar också att de har fått exklusiva rättigheter till att vara först med något som kan vara en livesändning, eller ett annat sorts avslöjande. Klockan 15.00 släpps fler detaljer om den kommande konsolbjässen.

Sedan tidigare vet vi att hårdvaran bland annat ska kunna köra spel i 4K, precis som Playstation 4 Pro. Några av de högupplösta titlarna är ”Star Wars Battlefront 2”, ”Read Dead Redemption 2”, ”Forza Motorsport 7”, ”Fifa 17” och nästa ”Call of Duty”.

Vi kan vänta oss en betydligt starkare version av Xbox One. På förra årets E3-mässa sa Microsoft att Scorpio skulle ha en beräkningskapacitet (hur snabb enheten är) på ungefär 6 teraflops, vilket går att jämföra med grafikkortet Geforce GTX 1070 som ger 6,4 teraflops. Vår nya Xbox närmar sig alltså en PC-dators prestanda. Och Sony är därmed rätt så körda…

Självklart kommer jag att uppdatera er så snabbt som möjligt i morgon om all ny smaskig fakta. Så håll ett öga på sajten!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB