Startsida / Inlägg

Därför älskar kackerlackor din Playstation 4

av Effie Karabuda
ps4kackerlacka

Håll hårt i din PS4! Nu har kackerlackorna fattat tycke för den varma och gosiga konsolen. Och skadorna som de orsakar är långt ifrån vackra.

Tänk er ett stort ventilationshål att tränga sig in i. Där är det varmt, mörkt och trångt. Fukten sipprar ut ur… nä, ingen orkar med fanfiction såhär tidigt efter påsken. Skämt åsido, Playstation 4 och dess inre är faktiskt lika ljuvligt för kackerlackorna som en punani är för… MEN GUD! SKÄRPNING, EFFIE!

Vi provar igen. I världen finns det kackerlackor. Dessa kackerlackor gillar konsoler. Konsolen som de tycker mest om är Playstation 4.

Flera reparationsfirmor har nu börjat uppmärksamma skadedjursbesöken i Sonys hårdvara. Nyligen lade en reparatör från Tronicsfix upp en video på Youtube där han förklarar att konsolen fungerar som ett uppvärmt litet hem åt kackerlackorna. Han säger också att många företag vägrar att fixa en PS4 med de här problemen.

Det är som allra värst i New York där småkrypen kryllar hejvilt, rapporterar sajten Kotaku. Butiken XCubicle på Manhattan får in minst en konsol per vecka som har drabbats av ohyra och tar 25 dollar för en lagning. Hela affären har fyllts med svarta sopsäckar där man slänger de döda varelserna.

Inne i maskinen förökar sig insekterna, bajsar och ränner runt. Risken är stor att de skapar en kortslutning och pajar nätaggregatet – vilket gör att det blir omöjligt att sätta igång PS4:an. Xbox har också samma dilemma fast inte i lika stor utsträckning.

Det är faktiskt busenkelt att upptäcka en kackerlackskonsol. Färgen och doften på avföringen är nämligen väldigt distinkt. För att reparera denna röra behöver man ersätta strömförsörjningsmodulen, ta isär apparaten, sterilisera allt och sedan montera ihop delarna igen.

Som tur är finns det få småkryp av den här sorten i Sverige, men man ska aldrig vara säker på att vi är helt skonade. En dag kanske vi står där med soppåsarna fulla av lik!

Usch och fy och blä. I ärlighetens namn fattar jag inte ens hur jag lyckades skriva den här artikeln – i och med min grova insektsfobi. Ännu mindre förstår jag hur texten kunde börja som ren erotik.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB