Startsida / Inlägg

Här är allt vi vet om ”Star Wars Battlefront 2”

av Effie Karabuda
swb4
Foto: Electronic Arts

Singleplayer-kampanj, rymdfighter och tydligt storyfokus – ”Star Wars Battlefront 2” ser ut att klå sin föregångare. Läs mer om vad äventyret har att erbjuda här…

5 sekunder. Det är tillräckligt med tid för att jag ska bli tokig i ”Star Wars Battlefront 2”. Lite pling på ett piano. Bitterljuva stråkar. Tonerna av det klassiska ledmotivet.

Men bortom trailerns maffiga yta ska det såklart finnas substans. När det kommer till kritan spelar det ingen roll hur mycket DICE:s ”special effects”-personer har suttit och snickrat och trollat – det är själva innehållet som räknas.

I ”Star Wars Battlefront” var det mycket som var bra, men också mycket som var sådär. För att nämna en grej; bristen på en singleplayer-kampanj. Vid sidan av episka online-matcher ville många av oss åt den där fördjupningen och karaktärsutvecklingen som bara ett soloäventyr kan ge.

Men nu har svenska DICE lyssnat på fansens klagomål och ett singleplayer-läge är på väg! I uppföljaren till det första spelet kretsar storyn kring Imperiet som precis har fått sin andra dödsstjärna sprängd av rebellerna, och är därför ute efter revansch. Vi får följa med på en resa under 30 år fram tills dess att filmerna återupptar handlingen. Det ser verkligen ut att bli en så kallad ”trip down memory lane”.

swb3
Foto: Electronic Arts

”Utforma en ny väg som Iden Versio, commander för Infero Squad – en av Imperiets trupper som är lika dödlig på marken som i rymden. Stöt på många av Star Wars bästa karaktärer i en historia om hämnd, förräderi och försoning som spänner över 30 år.”, skriver EA på sin hemsida.

Vi kommer alltså att få djupdyka i tre olika eror från filmtrilogin som är tänkt att locka både nya och gamla entusiaster.  En av manusförfattarna är Walt Williams som tidigare skrivit för ”Spec Ops: The Line”.

Multiplayer-läget lär bli en minst lika storslagen upplevelse. Jag säger bara; rymdstrider. Upp till 24 spelare kommer att kunna slåss ute i galaxen med skeppen X-Wings och Tie Fighters, som går att både uppgradera och modifiera. Även AT-ATs och Snowtroopers på iskalla planeten Hoth finns att prova på för den nyfikne. Ikoniska fordon som Han Solos Millenium Falcon och Boba Fetts Slave är förstås också med i utbudet, berättar creative director Bernd Diemer i en intervju med Polygon.

swb2
Foto: Electronic Arts

Karaktärerna kommer att genomgå ett gäng förändringar. Varje hjälte har ett eget karriärläge där det är fritt fram att låsa upp nya tekniker som sätter en personlig prägel på din spelarstil. Det här innebär alltså att du kan skräddarsy till exempel Yodas eller Darth Mauls färdigheter.

Sist men inte minst – ringa in 17 november i kalendern! Då släpps titeln världen över.

Artikeln uppdateras när mer info har släppts.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB