Startsida / Inlägg

Efter Youtube-krisen – nu satsar PewDiePie på Twitch

av Effie Karabuda
pewdiepietwitch
Foto: Lotte Fernvall

Disney bröt kontraktet med Felix ”PewDiePie” Kjellberg och Youtube lade ner hans serie. Men gamern gråter inte för det. Nu har han startat en ny show – på Twitch. 

För bara några veckor sedan hamnade Felix ”PewDiePie” Kjellberg i rejält blåsväder. Den svenska spelprofilen blev av med sitt Disney-kontrakt efter att han lagt upp en video med ett stötande jude-skämt som många kallade för antisemitisk. Strax därefter beslutade sig Youtube för att ställa in hans skräck-realityserie.

Men Kjellberg verkar ha återhämtat sig efter all tumult. Nu har han lanserat en helt ny show på streamingplattformen Twitch under namnet NetGlow. Den kommer att visas en gång i veckan där ”PewDiePie” och hans vän Brad utmanar varandra i olika tävlingar. Ju mer pengar tittarna donerar, desto galnare saker kommer de att hitta på.

Den nya satsningen kan ha att göra med vad gamingstjärnan kallar för ”adpocalypse”. Stora företag som Coca-Cola, Wal-Mart och Starbucks lämnade Youtube på grund av att deras reklam hamnade på rasistiska videor. Alltså klipp där riktiga rasister uttrycker hatiska åsikter – långt ifrån misslyckade skämt à la ”PewDiePie”.

Det här innebär att Youtubers får in betydligt färre pengar. Den svenska spelidolen uttryckte nyligen sin frustration inför situationen på sin kanal och utannonserade i samma veva sina Twitch-sändningar. Men trots klagomålen kommer han ändå att fortsätta med Youtube som vanligt.

Det första avsnittet av Best Club hos NetGlow finns redan att kolla på. Nästa streamas klockan 17:00 på söndag.

Titta på livevideo från Netglow på www.twitch.tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB