Startsida / Inlägg

Nintendo släpper nya bärbara konsolen 2DS XL

av Effie Karabuda
2ds_new

Som om det inte vore nog med en bärbar Switch, lanserar nu Nintendo ännu en portabel (och stor!) konsol. Ta en titt på New Nintendo 2DS XL…

Det kan inte gå bättre för Nintendo. ”Zelda: Breath of the Wild” hyllas mer än Justin Trudeaus sex appeal och Switch säljer snabbare än senapssill på midsommarafton. Till råga på alla dundersuccéer utannonserar nu den japanska jätten ännu en hårdvara – New Nintendo 2DS XL.

Den nya bärbara konsolen fyller ungefär samma funktion som Switch och går också att spela på var du än befinner dig. En hel del har dock hunnit hända under de tre åren sedan original-2DS:en släpptes. Skärmen är numera hopfällbar och lika stor som den på New Nintendo 3DS XL. Maskinen har en analog styrspak, ingen 3D-funktion (tack gode gud), amiibo-stöd och väger blott 260 gram. Alla spel som funkar till nya 3DS:en går även att köra på 2DS-apparaten.

2ds_2

Priset kommer att ligga på 150 dollar, vilket brukar kunna översättas till härliga 1499 kronor på den svenska marknaden. Den kommer att säljas i två olika färgvarianter – svart och turkos, samt vit och orange. Spelen ”Hey! PIKMIN”, ”Miitopia” och ”Dr Kawashima’s Devilish Brain” finns i butik vid lansering.

New Nintendo 2DS XL släpps 28 juli världen över.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB