Startsida / Inlägg

Analytiker: Playstation 5 släpps nästa år

av Effie Karabuda
ps_5

Han har haft rätt förut. Och han kan ha rätt igen. Den kände analytikern Damian Thong menar att Sonys femte konsolgeneration kommer att se ljuset under 2018.

Redan nästa år kommer Sony att lansera Playstation 5, menar Damian Thong på Macquarie Capital Securities. The Wall Street Journal var först med att rapportera om branschveteranens nya spaning. Det är inte första gången Thong förutspår Sonys nästa drag – tidigare har han gissat träffsäkert på releasen av både PS4 Slim och PS4 Pro.

Det är ännu oklart om konsolen kommer att heta just PS5, men analytikern förväntar sig i alla fall att den ska finnas i butiker innan slutet av 2018. Han menar även att den kan avslöjas redan under sommarens E3-mässa.

Vem vet, kanske är det här mer troligt än vad vi anar. Trots att PS4 har sålt i över 60 miljoner exemplar och att det bara skulle vara två år mellan lanseringen av PS4 Pro och den nya generationens konsol, kan Sony ändå överraska.

Företaget gillar ju att vara först på bollen med ny innovativ hårdvara. Det skulle inte förvåna mig om de vill klämma ur sig en PS5 innan Microsoft kommer på samma tankar. Den amerikanska konkurrenten är ju mitt uppe i kommande Xbox One Scorpio som släpps i år, vilket öppnar upp ett perfekt tillfälle för Playstation att ta nya krafttag.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB