Startsida / Inlägg

E-sportstjärnan Heaton ger ut bok om sitt liv

av Effie Karabuda
heatonbok
Foto (t.h.): Jan-Erik Henriksson/TT

Emil ”Heaton” Christensen är Sveriges mest kända e-sportproffs. Nu ska han släppa en självbiografi om fram- och motgångarna i sitt liv. 

Han har vunnit de största ligorna i ”Counter-Strike”, hamnat på e-sportens Hall of Fame och deltagit i SVT:s ”Mästarnas Mästare”. Emil ”Heaton” Christensen har blivit ansiktet utåt för e-sport i Sverige. Men det är fortfarande mycket vi inte vet om skjutarspelslegendaren.

I september släpper han sin bok ”Heaton – livet på spel”, rapporterar TT. Den är skriven tillsammans med journalisten Linus Sunnervik.

– Det är väl en tanke som jag har haft ganska länge egentligen, det har kommit successivt. Det är många som har sagt att jag borde skriva en bok om hela min resa, säger Christensen till TT.

Bakom alla VM-guld med Ninjas in Pyjamas finns det också en baksida. Resan som ”Heaton” talar om börjar i Stockholmsförorten Kärrtorp, tar fart på arenor världen över och kantas samtidigt av ekonomiska problem och dödsfall i familjen. Ändå är stjärnan mån om att inte dölja något.

– Det är mer motgångar än framgångar egentligen. Stora delar av mitt liv har varit en kamp men jag tror också att det är just det som har format mig. Utåt ser folk bara framgångarna, motgångarna vill man ju helst inte skylta med. Men nu ska allt med.

Att Christensen har hamnat där han är idag är egentligen av en ren slump. En hockeyskada gjorde att han tvingades sitta framför datorn en hel sommar och på så sätt upptäckte ett intresse för ”Counter-Strike”. 17 år senare kan han fylla flera sidor med alla sina bravader.

Han vet exakt hur ögonblicket kommer att kännas när han får boken i handen.

– Helt magiskt. Det är så fantastiskt att få vara lite av en ambassadör för e-sport och att sporten har växt så mycket att jag kan få skriva en bok om min resa. Det är en milstolpe både för mig och för sporten som jag älskar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB