Startsida / Inlägg

Gamer klarar ”Super Mario World” på 14 minuter – med ögonbindel

av Effie Karabuda
marioogonbindel

Det här rekordet kommer få dig att tappa hakan. Streamern ”Katun24” spelade igenom hela ”Super Mario World” på mindre än en kvart – utan att se någonting.

Snacka om att ta sig an en tuff utmaning. På tretton och en halv minut rusade gamern ”Katun24” igenom alla banor i SNES-titeln ”Super Mario World”, samtidigt som han hade förbundna ögon. Han slog därmed världsrekord i ögonbindelskategorin och var tio minuter snabbare än sitt tidigare resultat, rapporterar sajten Kotaku.

Nagelbitar-sändningen gick live på Twitch och lockade tusentals tittare. Den amerikanska spelaren brukar oftast köra speedruns (när man ska klara av ett spel så snabbt som möjligt) med hjälp av alla sina sinnen. När han vill göra det extra svårt för sig tar han fram ögonbindeln.

Den här gången gled ”Katun24” förbi level efter level och hittade små gömda utgångar som till slut tog honom till slutfighten med Bowser. Utan att ens tjuvkika på skärmen. Men vägen dit var inte spikrak. I en undervattennivå lyckades han inte simma tillräckligt högt upp och drunknade. Bortsett från den lilla missen var resan annars helt felfri och extremt fascinerande.

Titta på livevideo från katun24 på www.twitch.tv

I ärlighetens namn får jag ärligt lite prestationsångest över det här. För bara någon dag sedan skrev jag om mannen som fallskärmshoppade med sin Switch, och nu kommer den här nya jäveln med ännu en show-off. Jag behöver bli en coolare gamer.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB