Startsida / Inlägg

Missa inte ”N00b” – Aftonbladets nya programserie om e-sport!

av Effie Karabuda
n00bserie

Sportbladets Marcus Leifby utforskar e-sporten, träffar svenska stjärnspelare och lär sig mer om fenomenet som sveper över världen. Kolla in avsnitten här!

Aftonbladet och vår egen Leif Marcby, eeh, jag menar Marcus Leifby (så förvirrande namn!) tar ett stort steg in i e-sportvärlden. Tidigare har sportprofilen rapporterat flitigt om fotboll, ishockey och bandy. Men nu ser han fram emot att få röra sig i ett helt annat territorium.

Man har förstått att det är stort och jag måste väl slå mig själv lite på bröstet och känna att jag inte sällat mig till skaran traditionellt sportintresserade, ofta män, som tycker det är fjantigt. Tv-spel är väl ingen sport. Jag har känt att vill någon spela spel så får de göra det, säger han.

Samtidigt som Sportbladets reporter bidrar med en ny blick, vill han även försöka fånga in folk som redan vet en del om e-sport.

– Man måste vara nyfiken som journalist, för mig blir det lite nytt och då är jag nyfiken på det. Tanken är att man ska kunna visa upp för de som är traditionellt sportintresserade att de ska kunna lära sig något. Men också få de som är intresserade att intressera sig för det, de får träffa idolerna. De som kan mer än jag ska få ut något av det också.

I serien ”N00b” hänger Marcus bakom kulisserna och träffar världens mest kända e-sportare, bland annat 19-åriga miljonären Ludwvig ”Zai” Wåhlberg. Dessutom får vi hänga med på den stora LCS-finalen i Hamburg för att ta reda på vad som har gjort svenskarna så framgångsrika.

Första avsnittet är mest en introduktion av e-sport, så ta en titt på det om du vill ha koll på grunderna. Den andra delen är riktigt göttig! Då får vi resa ända till Hamburg och känna extatiska stämningen i slutskedet av en turnering.

Idag släpps också sprillans nytt material – där vi får haka på realityserien ”Gamerz” och möta grabbar som drömmer om att bli ”CS”-proffs.

”N00b” publicerar nya avsnitt på måndagar och torsdagar och görs i samarbete med Casumo.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB