Startsida / Inlägg

Succéspelet ”The Witcher” blir tv-serie på Netflix

av Effie Karabuda
Foto: Emend
Foto: Elise Amendola/CD Projekt Red

Snart får vi se ännu mer av Geralts rykande heta bringa! Det hyllade fantasydramat ”The Witcher” är nämligen på väg till streamingtjänsten Netflix. 

I rollspelsserien ”The Witcher” har vi fått rida genom skogar, slåss mot demoner och uppleva eldiga relationer. Nu ska författaren Andrzej Sapkowskis fantasyböcker, som gett upphov till de hyllade spelen, ta ett kliv ut i tv-världen. Det är streamingjätten Netflix som har lagt beslag på äventyret med biffen Geralt.

– Jag är så glad över Netflix ska göra en bearbetning av mina berättelser som baseras på mitt källmaterial och alla teman jag skrivit på i över 30 år. Jag är exalterad över satsningen som vi gör ihop och det samlade teamet som ska väcka de här karaktärerna till liv, säger Sapkowski i ett pressmeddelande.

Just nu utvecklar visuella effekter-företaget Platige Image tv-serien tillsammans med producenterna Sean Daniel (”The Mummy”) och Jason Brown (”The Expanse”). Tomek Baginski, mannen som bestämde över alla intro-scener i spelen, kommer att regissera minst ett avsnitt per säsong.

– Det finns en moral och ett intellektuellt djup i de här böckerna som rör sig bortom genrer. Det är en berättelse om nutiden och nutidens utmaningar, gömt bakom ett fantasyomslag. Det är en story om oss, om monstret och hjälten inuti våra hjärtan, förklarar Baginski och hans kollega Jarek Sakwo.

Releasedatum har inte utannonserats än. Och vi (läs; jag) har inte ens fått svar på den största frågan av dem alla…

Kommer Geralts magmuskler att visas IRL i from av en verklig skådespelare, eller är hela dramat (hemska tanke!) bara ANIMERAT? Ingen vet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB