Startsida / Inlägg

Sydkoreansk politiker använder ”Overwatch” – i sin kampanjvideo

av Effie Karabuda
sydkorea

Vad gör man inte för att bli president? Sydkoreas Sim Sang-jung har en ny taktik som ska leda till valseger – locka unga väljare med skjutarspelet ”Overwatch”. 

Sedan några år tillbaka är Sydkorea e-sportens absoluta högborg, vilket politikerna mer än gärna drar nytta av. Nu har presidentkandidaten Sim Sang-jung precis lanserat en kampanjvideo helt och hållet i ”Overwatch”-tema, rapporterar sajten InvenGlobal.

I den ofantligt populära onlineskjutaren får man poäng varje gång man prickar en fiende – alltså får en ”kill”. Kampanjvideon har självlart utnyttjat det här konceptet. Sim Sang-jung samlar på sig ”kills” i klippet varje gång hon slänger ur sig politiska slagord i debatter och tal. Hela idén kom med största sannolikhet till för öka antalet röster från de yngre (och spelintresserade) väljarna.

Moon Jae-in, en annan kandidat som är favorittippad, har också riktat in sig på gamingmarknaden. I och med att första ”Starcraft” släpptes gratis för ungefär två veckor sedan, valde Jae-in att ge bort två kartor till expansionen ”Brood War”. En video visar hur politikern stavar sitt namn i spelet med hjälp av små pixliga mineraler.

Det är inte långt kvar innan valet avgörs 9 maj. Jag säger bara; GLHF!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB