Startsida / Inlägg

Utvecklarna avslöjar: ”Life is Strange” får en uppföljare

av Effie Karabuda
lifeisstrange1

Snacka om ett glädjebesked för fansen. Det galet hyllade ”Life is Strange” får en fortsättning – i form av ett helt nytt spel. 

Okej. Jag måste inleda det här med en fet disclaimer. Jag är egentligen inte så entusiastisk över ”Life is Strange”. Mest på grund av stereotyp skämskudde-framkallande tonårsjargong i stil med ”shake that bony white ass”. Men när tre söta fransmän säger att de tänker släppa del två av det story-drivna äventyret blir jag plötsligt STORMFÖRTJUST!

Kolla här:

Alltså. Den blyga franska brytningen<3 Om jag blir såhär kollrig av bara en videohälsning, tänk er då peppen som de riktiga fansen känner?!

”Life is Strange” sålde inte bara som smör, utan det skapades en hel kultur kring det epsiodbaserade spelet. Folk skrev romaner, fanfiction, skapade cosplay och statyer och skickade massvis med brev till Dontnod Entertainment. Det är inte så konstigt att teamet vill bygga vidare på den surrealistiska berättelsen om gymnasieeleverna Chloe och Max.

”Vi kan bekräfta att originalteamet som arbetade med ’Life is Strange’ på Dontnod jobbar just nu på ett helt nytt ’Life is Strange’-spel. Vi längtar efter att få berätta mer när det blir läge, men just nu arbetar vi hårt och vill försäkra oss om att det blir det bästa spelet vi kan skapa”, skriver utvecklarna på sin Tumblr.

Mes amies, ca sera génial!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB