Startsida / Inlägg

5 anledningar till varför ”Destiny 2” blir bättre än ettan

av Effie Karabuda
destiny02

Skjutarspelet ”Destiny” fick både ris och ros. Nu tar Bungies actionserie revansch och planerar ett andra släpp. De här nyheterna kan du se fram emot i uppföljaren… 

mark

1. Storyn är i fokus

Många klagade på att ”Destiny” saknade en stark berättelse med mycket innehåll. Men nu blir det andra bullar. I stället för att utforska den väldigt allmänna konflikten mellan det onda och goda, ska spelaren få ta sig an Dominus Ghaul – ledaren över Red Legion och alienrasen Cabal. Han kämpar mot mänskligheten i hopp om att hans folk ska bli de nya Guardians. Det utlovas också fler mellansekvenser och djupare handling.

mark2. Kommer äntligen till PC

Medan föregångaren var exklusiv till konsoler, tar tvåan steget ut till PC-plattformen. Spelet kommer att lanseras via Blizzards tjänst battle.net. Mer info lär utannonseras när vi närmar oss releasen.

mark3. Stöd för klaner och matchmaking

Ingen ska behöva spela ensam. ”Destiny 2” introducerar ett stöd för klanbildande och en slags matchmaking. Individuella spelare kommer att kunna paras ihop med redan existerande klaner och fylla ut de lediga lagplatserna. Förut var det svårt att hitta någon att köra med i till exempel raids eller nightfall strikes, eftersom att ihopparningen inte funkade särskilt bra. Det smidigaste var egentligen att söka sig till spelsugna vänner IRL. Så kunde vi ju inte ha det!

mark4. Större värld – utan laddningsskärmar

Miljön är öppnare än någonsin och rör sig bortom de instängda ”hubbarna” som man behövde hoppa mellan. Inga långa laddningstider här inte! Det är dags att utforska utan några tydliga gränser och strosa runt fritt på planeterna. Varför inte ta en sväng på Saturnus måne Titan? Eller besöka havsområden på Nessus? I flera hörn av dessa världar kommer det också att gömma sig karaktärer som delar ut olika unika uppdrag.

mark5. Mer tävlingsinriktat multiplayerläge

Bungie hottar upp player vs player-läget och låter två lag med fyra spelare slåss mot varandra. Fighterna ska vara mer inriktade på strategiskt tänk och uppmana till samarbete. Till exempel kommer man att få reda på om motståndaren har en ”super ability” aktiverad som skickar iväg en stark kraft, eller om fienderna bär på kraftig ammunition. Allt för att kunna anpassa sitt nästa drag.

”Destiny 2” släpps 8 september till Playstation 4 och Xbox One. Lanseringsdatum för PC har ej utannonserats. 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB