Startsida / Inlägg

Då släpps helgalna ”Super Mario Odyssey”

av Effie Karabuda
supodyssey

En T-Rex! Gula taxibilar! Sombreros! I ”Super Mario Odyssey” kastar sig vår älskade rörmokare sig ut i den stora vida världen. Se den livliga E3-trailern här.

Det slår fyrverkerier kring det nya ”Super Mario”-spelet. Bokstavligen. Den här ”Odyssey”-resan ser ut att bli en överväldigande fest mitt bland vattenfall, storstäder och flygande fartyg. Många brukar skämta om att Nintendos utvecklare smaskar på en skojig liten svamp när de utvecklar alla nya Mario-spel… och ja, jag börjar nästan tro att det är sant.

Den nya titeln är unik på många sätt, kanske mest i sin mekanik. Marios så kallade supermössa besitter särskilda egenskaper. Man kastar den hejvilt på både föremål och fiender för att ta över eller förgöra dem.

Japp, du kan alltså spela som en dinosaurie bara genom att pricka en T-Rex med din hatt. Vips så har du blivit en Mario-best! Det här funkar förstås minst lika bra på goombas och alla möjliga små filurer.

”Super Mario Odyssey” släpps till Nintendo Switch redan i höst – den 27 oktober.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB