Startsida / Inlägg

Topp 3 sjukaste händelserna på E3 2017

av Effie Karabuda
topp3e3

”Vad i helvete?”-faktorn har varit hög under årets presskonferenser på E3-mässan. Effie har listat 3 ögonblick som verkligen etsat sig fast på näthinnan…

mark 1. Artisten Bebe Rexhas wailande sång hos Ubisoft

Presentationen av ”Just Dance” är ett enda stort frågetecken. Det hela inleds med tre män som snott Danny Saucedos självlysande Mello-dräkter från 2012 – dansandes till Jamiroquai. Sedan gör showen en onaturlig övergång till knallrosa tuggummi-K-pop. Följt av en dubstep-panda som anländer från ingenstans.

När man tror att det inte kan bli mer spretigt studsar Bebe Rexha in med ett andfått Nickelodeon-gäng i bakgrunden och whoa:ar sig igenom 62 plågsamma sekunder. Snacka om starka barnkalas-vibbar. Hon ropar till slut ut lite tvångsmässigt att spelet släpps i oktober till alla konsoler. Tack för infon, Rexha. Hoppas du får en fet pengacheck för insatsen.

mark

2. Sonys morbida performancekonst

När huvudkaraktären Deacon St. John kliver in i de murriga skogarna i överlevnadsspelet ”Days Gone” möts han av uppätna kroppar som hänger dinglandes från träden. Det är då Sony zoomar ut från gameplay-videon och visar upp sin scen. Där sprattlar tre stycken manskroppar – uppe i taket.

Tanken var väl att få en större dramatisk effekt, men det känns mest som ett taffligt och rätt så perverst Cirkus Cirkör-uppträdande, om du frågar mig.

sonydaysgone

mark

3. Fanboyhysterin när Shigeru Miyamoto gör entré

Jublet från publiken krävde nästan öronproppar när Shigeru Miyamoto crashade Ubisofts presskonferens. Den omåttligt populära Nintendo-profilen var på plats för att marknadsföra äventyret ”Mario + Rabbids: Kingdom Battle” ihop med Ubisofts Yves Guillemot.

Vad händer när två män som närmar sig pensionsåldern möts på en scen för att snacka om ett spel? Jo, de förvandlas till Matt Damon i ”Bourne Identity” som självsäkert plöjer ner allt i sin väg. Tror de. Själv ser jag bara två gubbiga kostymnissar med låtsasvapen och världens flin. Om det är patetiskt eller alldeles underbart? Det låter jag vara osagt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB